Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az Almavirág rendezvénysorozat kapta a legtöbb szavazatot

2024. 03. 05. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 03. 12. 10:14

Lezárult a 2023-as részvételi költségvetés megismételt szavazási eljárása. Az egy hónapot át tartó voksolási időszakban 239 szavazat érkezett a javaslatokra, amelyek közül az Almavirág rendezvények gyűjtötte a legtöbbet.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat 2023-ban harmadik alkalommal hirdette meg a részvételi költségvetés programot, melynek célja, hogy a városi költségvetés meghatározott részének felhasználásáról a lakosság javaslatai alapján a Gyöngyösön élők közvetlenül dönthessenek.

A nyolcmillió forintos keretösszeggel meghirdetett program megvalósítása három szakaszból áll: a javaslattételt szűrés követi, melynek során a részvételi tanács tagjai előre meghatározott szempontok szerint kiválogatják a megvalósítható javaslatokat, amelyekre a Gyöngyösön élők szavazhatnak.

A szavazási szakaszban észlelt esetleges visszaélések miatt a képviselő-testület a szavazást eredménytelennek nyilvánította, és megismételt szavazási eljárás lebonyolítását rendelte el.

Az új szavazási eljárás során a 16. életévüket betöltött gyöngyösi lakosok e-mail-ben vagy a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán személyesen adhatták le szavazataikat. Az új eljárásban is mindenki három javaslat megvalósítását támogathatta, a szavazás során pedig a lakcímkártya bemutatására vagy csatolására is szükség volt.

A 2024. január 15-e és február 15-e között szavazás során a 12 javaslatra összesen 239 voks érkezett az alábbi megoszlásban.

 1. Fedett kerékpártárolók építése: 2 szavazat
 2. Kutyakikötők kiépítése nagyáruházak mellett: 1 szavazat
 3. Almavirág rendezvények: 157 szavazat
 4. Kutyafuttató kiépítése (Aranysas utca): 1 szavazat
 5. Mária turistaút aprókövezése, vízelvezetés: 9 szavazat
 6. Miyawaki minierdők a belvárosban: 26 szavazat
 7. Cinke játszótér megépítése: 2 szavazat
 8. Street Art 2: 18 szavazat
 9. Béke tér pihenőpark: 2 szavazat
 10. Kerékpárút kivilágítása: 11 szavazat
 11. Vízipók-csodapók falfestés: 1 szavazat
 12. Posta park esti megvilágítása: 9 szavazat

A legtöbb szavazatot gyűjtő Almavirág rendezvénysorozat költsége négymillió forint, ezért a részvételi tanács javaslata alapján a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a nyolcmilliós keretösszeg fennmaradó részével, vagyis négymillió forinttal a második legtöbb szavazatot gyűjtő, városi minierdők kialakítását célzó javaslat megvalósításához járul hozzá.

A javaslatok részletes leírását megtalálja a reszveteli.gyongyos.hu oldalon.

Kiemelt tartalmak