Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Autómentes Nap: tornáztak, futottak, játszottak a résztvevők

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 22. Hírek

Kiválóan érezték magukat kicsik és nagyok egyaránt a szerdán megrendezett Autómentes Napon Gyöngyösön. A tervezett Fő téri szabadtéri programokról délelőtt az eső miatt le kellett mondani, ám a szervezők gondoskodtak arról, hogy a Mátra Művelődési Központban is jól érezzék magukat a gyerekek.

Az Európai Mobilitási Hét keretében rendezték meg az Autómentes Napot és a már hagyományosan hozzá kapcsolódó Szüreti Futást Gyöngyösön.
Az eső miatt a délelőtti programokat a Fő tér helyett a Mátra Művelődési Központban rendezték meg, ahol környezetvédelemmel, egészséges életmóddal és közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozások várták az óvodásokat és az általános iskolásokat.A foglalkozásokon résztvevők maradandó élményekkel és egy-egy fürt szőlővel tértek haza a Mátrai Hegyközségi Tanács jóvoltából.
Szerdán délre az időjárás kegyes lett, így Rubint Réka már a Fő téren mozgatta meg a tornázó közönséget. Az aerobic edzéshez diákok és nyugdíjasok egyaránt csatlakoztak.
A Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub (GYÖTRI) szervezésében idén is megrendezték a Szüreti Futást, melyre több mint 350-en regisztáltak. A gyerekek és a felnőttek is nagyon várták már a 29. alkalommal megrendezett futóversenyt, amit tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudtak megrendezni. A résztvevőket idén is rangos jutalmakkal díjazták. Egyebek között gazdára talált az a Hiesz György polgármester által felajánlott értékes kerékpár is, melyet az egyik legnépesebb nevezőtábor tagjai, az alsó tagozatos diákok között soroltak ki.

Kiemelt tartalmak