Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Augusztus 20-án leplezik le a Bárdos Tamás emlékére rendezett borverseny nyertes borát

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 08. 10. 12:42

63 bormintával nevezett 23 borászat a Bárdos Tamás emlékversenyre, melyet pénteken tartottak Gyöngyösön. A fiatalon elhunyt mátrai borász emlékére rendezett megmérettetést eredetileg decemberben tartották volna, viszont a járványhelyzet miatt ezt el kellett halasztani. A Mátrai Hegyközségi Tanács viszont mindenképp szerette volna, ha még a szüreti időszak előtt ebből az alkalomból megmérethetik magukat és a 2020-as évjárat nedűit a borászok.

A Bárdos Tamás emlékére életre hívott borversenyt 2019-ben rendezték meg először, abban az évben a Maróti Pince olaszrizlingje nyerte a megmérettetést és elsőként az ő nevük került fel a vándorserlegre és ők voltak idáig annak tulajdonosai.

A versenyre 63 tétel érkezett. 23 borászat 40 fehér, 12 rozé valamint 11 tétel vörösborral nevezett. Bárdos Benjamin azt mondja, nagy megtiszteltetés, hogy fia emlékére rendez versenyt a szakma. A borász a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a 2020-as az évtized egyik legjobb évjárata volt, amit az eredmények is igazolnak. 11 arany, 47 ezüst és 5 bronzérmet ítéltek oda a szakmai zsűrik..

Hiesz György polgármestere a városi televíziónak azt mondta, reméli, hogy azok a borászok, akik a Mátrai borvidéknek nevet, rangot adnak, azok szeretik, megtisztelik egymást. Ha ez megnyilvánulna nagyobb összefogásban, akkor ezek a kiváló termékek még jobban eladhatóbbak lennének az országba.

Hogy a 2020-as évben melyik borászat melyik bora nyeri a Bárdos Tamás emlékverseny vándorserlegét az augusztus 20-án, a városi ünnepségen kiderül.

Lead fotó: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak