ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Átadták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket

2022. 02. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 02. 28. 14:09

Mátrafüreden, az Avar Hotelben tartotta gazdasági évnyitóját a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen számos elismerést átadtak, köztük a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy 2020-as kitüntetéseit.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdasági fejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró, valamint a munkaerő-utánpótlás nevelésében aktívan résztvevő vállalkozások elismerését, ezért hozta létre a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, amit minden évben odaítélnek az arra legérdemesebbeknek. Az előző évben a járványhelyzet miatt azonban nem tudták átadni az elismeréseket, így azok most, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján találtak gazdára.

A védjegyet nagyvállalat kategóriában a MIAS Hungary Kft. vehette át. A cégcsoport 1992 óta van jelen a városban, ahol több mint 120 főt foglalkoztatnak. A német-magyar vegyesvállalat elsősorban magas raktári rendszereket kiszolgáló automatizált és más egyedi berendezéseket, fémszerkezeteket gyárt a nyugat-európai piacra. 2019-ben indult, 5,4 milliárd forint értékű gyöngyösi beruházásuknak köszönhetően duplájára növelték a gyártási kapacitásukat. A fejlesztés során egy 8300 m2-es új gyártócsarnokot hoztak létre, a beruházás 60 új munkahelyet jelent a városnak.

Kis- és középvállalat kategóriában a LÉDEM 2000 Kft. vehette át a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjegyet. A cég közúti haszongépjárművek pneumatikus fékberendezéseinek javítása és értékesítése terén több évtizedes szakmai múltra tekinthet vissza. Mintegy 13.000 m2-es javítóműhelyükben, valamint egri és pusztaszabolcsi telephelyeiken 100 munkavállalót foglalkoztatnak.

Mikrovállalkozás kategóriában a Learn Virtual Europe Kft. kapta meg az elismerést, a cég különféle szimulátorok és modern szakképző eszközök egyedülálló forgalmazója. Csapatuk elkötelezte magát a hazai, valamint az európai gyakorlati szakképzés egységesítésének segítése és a képzési színvonal emelése mellett. A hazai szakmunkás állomány piacképessé tételének zálogát, az oktatást kívánják eszközeikkel, fejlesztéseikkel, ismereteikkel támogatni.

A gazdasági évnyitó rendezvényen egyéb kitüntetéseket is átadtak, így a Heves Megye Gazdaságáért Díjat, amelyet a K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. vehette át. Az 1989-ben családi vállalkozásként indult társaság 30 év alatt a megye TOP 50-es cégévé nőtte ki magát, mára közel 300 teher- és személyszállító járművük rója Európa útjait.

Kamarai Munkáért Díjat vehetett át mások mellett Pásztor Csilla, a Gyöngyösi Televízió szerkesztője, aki több mint 25 éve dolgozik a városi tévé munkatársaként. Újságíróként évek óta rendszeresen tudósít a HKIK munkájáról, rendezvényeiről, 2021-ben pedig kiemelt szerepet vállalt a nyitott kézművesek útja bemutatkozó kisfilmjeinek elkészítésében.

További kitüntetettek:

 • Heves Megye Gazdaságáért Díj: Dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja
 • Heves Megye Innovatőre Díj: NORDFILM Packaging Kft.
 • Kamarai Munkáért Díj: Badacsonyi Ferencné Bohus Gabriella, idegenvezető egyéni vállalkozó
 • Kamarai Munkáért Díj: Demeter András egyéni vállalkozó
 • Heves Megyei Szakképzési Díj: Stokkerné Csanádi Veronika, a ZF Hungária Kft. személyügyi vezetője és Muri Mihály, a ZF Hungária Kft. képzési munkatársa, tanműhely koordinátora
 • Heves Megyei Szakképzési Díj: Misz József, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet pedagóusa
 • Heves Megyei Szakképzési Díj: Tajtiné Lesó Marianna Györgyi, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa
 • Heves Megyei Szakképzési Díj: Rozmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégium igazgatója
 • Dekarbonizációs Díj: Hájas László, az EXXOIL Bt. ügyvezetője
 • Dekarbonizációs Díj: Birincsik András egyéni vállalkozó, a Birincsik Autószerviz tulajdonosa
 • Korrekt Partner védjegy: Nyeste Ágnes egyéni vállalkozó, Dudás Péter egyéni vállalkozó, Eventwin Kft. – Higiguard Szakkereskedés és szakmai központ
Kiemelt tartalmak