Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Aranyéremmel tért haza Limából Magda Boldizsár

2022. 09. 12. Hírek

Aranyérmet szerzett a Limában rendezett junior úszó világbajnokságon a magyar 4×100 méteres mix gyorsváltó, a sikerben a gyöngyösi Parafa Úszó Klub versenyzőjének, Magda Boldizsárnak is nagy szerepe volt.

Legutóbb júliusban, a bukaresti junior Eb-n szerzett aranyérmet a 4×100 méteres magyar mix gyorsváltó, Magda Boldizsár akkor a döntőben is szerepelt. A Limában rendezett junior világbajnokságon Magda Boldizsárnak Ábrahám Minnával és Gyurinovics Lilivel a selejtezőkben jutott feladat, amit teljesítettek, a magyar váltó ott volt a döntőben, ahol Mészáros Dániel, Bóna Benedek Pádár Nikolett és Molnár Dóra összeállításban nagy csatában megszerezte az első helyet. Az aranyérem a váltó selejtezőkben szereplő tagjainak, így Magda Boldizsárnak is járt.

A gyöngyösi klub kiválósága másik három váltó tagjaként is indult Peruban: a 4×100 méteres fiú gyorsváltóval az ötödik helyen végzett, a 4×100 méteres mix vegyes és a 4×100 méteres fiú vegyes váltóval azonban hiába szerezte meg a második és a harmadik helyet, a négyeseket szabálytalan váltás miatt kizárták.

Vaszkó Viktor edző tanítványa egyéniben 50 méter pillangón a 13., míg 100 méter gyorson a 14. helyet szerezte meg.
Magyarország hét arannyal és hét ezüsttel második helyen végzett az éremtáblán, ez minden idők legjobb magyar junior vb-szereplése.

Kiemelt tartalmak