Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Meg kell újítani a parkolókártyákat

2022. 09. 12. Hírek

A feltételekhez kötött várakozási övezetekben lakók parkolókártyáit évente meg kell újítani. A kártyák többsége szeptember 15-én jár le.

Gyöngyös három pontján, az autóbusz-pályaudvar (Koháry utca) környékén, a toronyház és környékén, valamint Mátrafüreden a Béke utca Parádi úttól az Avar utca sarkáig terjedő szakaszán úgynevezett feltételekhez kötött várakozási övezetek találhatók.

Ezeken a területeken gépjárművel várakozni 7 és 19 óra között (a mátrafüredi részen egész nap) legfeljebb 2 órán keresztül lehet. A parkolási idő kezdetét a jármű szélvédője mögé jól látható módon kihelyezett papír vagy műanyag, időmérő szerkezettel nem rendelkező parkoló órával köteles jelezni a jármű használója. A feltételekhez kötött várakozási övezetekben található lakóingatlanok tulajdonosai és az itt működő vállalkozások korlátlan parkolásra jogosító parkolási engedélyt kérhetnek.

A parkolási engedélyek egy évre szólnak, így azokat évente újra kell igényelni. A kártyák legnagyobb része szeptember 15-ig érvényes, tulajdonosaik számára most aktuális a kártyák érvényességi idejének megújítása.
Az engedélyhez szükséges nyomtatvány beküldhető elektronikus levélben a rendeszet@gyongyosph.hu e-mail-címre, vagy leadható személyesen a Gyöngyösi Városrendészet irodájában, a Kossuth Lajos utca 1. szám alatt.

A leadott kérelmeket követően a jogosultak részére 3-5 munkanapon belül kiállítják a parkolókártyát, amelyet ugyancsak a Városrendészet irodájában lehet átvenni.

Kiemelt tartalmak