ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A lakosság is takarított Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 28. Hírek | Környezet Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

Több, mint 22 millió forintot nyert a közterületeken elhelyezett illegális hulladéklerakók felszámolására a város. Nyertes pályázatot nyújtott be Gyöngyös Városi Önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében létrehozott „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteme tárgyú pályázati felhíváson, amelynek lebonyolítója (támogatója) az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázat keretében mintegy 40 helyszínen megközelítőleg 800 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtenek össze és szállítanak a hulladéktelepekre, mindösszesen 22 830 912 forint támogatásból.

A takarításhoz kapcsolódóan szemléletformáló kampány szerveztek a helyi médiumok segítségével: így város megtisztításában a helyi lakosok és civil szervezetek is részt vettek.

A megtisztított helyszínek között bel- és külterületi lerakók is voltak. Az illegális hulladéklerakók felderítésében a Gyöngyösi Városrendészet, a helyi mezőőrök, a lakosság segítségét is igénybe vette a pályázatot készítő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft. Az illegális lerakókban a lakossági- és építési hulladékok mellett, gyakran sajnos egyértelműen vállalkozásoktól származó hulladék is található volt.

Az illegális hulladéklerakók újra termelődésének megakadályozása érdekében a pályázat részeként összesen hat darab nagyfelbontású, infravetővel ellátott kamerát helyeztek ki a város stratégiailag fontos pontjain.

Kiemelt tartalmak