ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A Koronavírus helyzet kezelése Gyöngyösön

2020. 03. 24. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:38

2021. március 11.

A korlátozások miatt bajba jutott vállalkozások megsegítése érdekében ötmillió forintos válságalapot hozott létre Gyöngyös önkormányzata. Az alapból azok juthatnak támogatáshoz, akik kéréssel fordulnak az önkormányzathoz. Elsőként a Gyöngyösi Állatkertet támogatta a képviselő-testület, kétmillió forint értékben.

2021. március 6.

Az előző nap bejelentett kormányzati intézkedés után egy nappal a hivatalos dokumentum számos pontosítással élt és ebben szerepelt az óvodai ügyelet is. Gyöngyösön a Dobó úti Tagóvoda tudja fogadni a gyermekeket, ha a szülő nem tudja megoldani a felügyeletét a járványhelyzet miatt március 8. és április 7. között elrendelt rendkívüli szünet alatt.

2021. március 5.

A kormányzati intézkedés révén az alapnevelési intézmények 2021. március 8. és április 7. között zárva tartanak. Az óvónők emellett megkeresik a szülőket, hogy a zárás ideje alatt igénybe veszik-e a közétkeztetést, a főzőkonyhák működnek majd, így az étkezés biztosítására a továbbiakban is lesz lehetőség

A bölcsődék egyelőre nyitva tartanak, azonban Hiesz György kéri a szülőket, hogy – amennyiben megtehetik – tartsák otthon gyermekeiket.

2021. február 26.

Hiesz György polgármester ismét elrendelte a kötelező maszkviselést Gyöngyös közigazgatási területén 2021. február 28-tól.

2021. február 1.

Nem került meghosszabbításra a február 1-jéig érvényben lévő kötelező maszkhasználat. Így Gyöngyösön és a városhoz tartozó közigazgatási területen lévő épített területeken nem kötelező maszkot hordani.

2021. január 11.

A kormány február 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedések alkalmazását, így Gyöngyös polgármestere felhatalmazást kapott arra, hogy feladatkörében eljárva rendelkezzen arról, hogy a városban továbbra is érvényben maradjon a kötelező maszkhasználat. Ennek értelmében január 11-től továbbra is maszkot kell viselni a közterületeken és az épített területeken

2021. január 7.

Január 6-án a Bugát Pál Kórházban kialakított oltóponton vették fel a gyöngyösi kórház dolgozói a Covid elleni első védőoltást.

2020. december 12.

A veszélyhelyzethez kapcsolódó, polgármesteri hatáskörben hozott korábbi intézkedések 2021. január 11-ig érvényben maradnak.

Ennek értelmében a parkok, zöldterületek és erdők kivételével Gyöngyös teljes területén továbbra is kötelező a maszkviselés.. A maszkhasználat kiterjed a városhoz közigazgatásilag tartozó Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető épített (pl. parkolók, áruházak parkolói) területeire is.

2020. december 10.

A veszélyhelyzet ideje alatt csak előzetes időpont-egyeztetés után, kizárólag hétfőn és szerdán (8-12 óráig) fogadja az ügyfeleket a gyöngyösi Anyakönyvi Hivatal.

Ismét sokan éltek a lehetőséggel, a második alkalommal megtartott önköltséges covid-tesztelési napon 26 fő vett részt. A tesztelés minden probléma nélkül lezajlott délelőtt a Visonta út 2. szám alatti épületegyüttesben működő Idősek Klubjában. Az első alkalomhoz hasonlóan, ismét lett néhány pozitív eredmény. Esetünkben megteszik a szükséges tájékoztatást a háziorvosok felé.

2020. november 27.

A héten tesztelték a szociális és oktatási intézményekben dolgozókat Gyöngyösön. A vizsgálatok eredményeképpen – kettő ill. egy pozitív teszt – a Katona József Úti Tagóvoda Maci csoportja, illetve a Dobó Úti Bölcsőde Csibe csoportja karanténba vonul.

2020. november. 25.

Az önkormányzat a Koronavírus Védelmi Alap-ból a város minden óvodáját és bölcsődéjét felszerelte ózongenerátor készülékkel, amely gyorsan elpusztítja a vírusokat, a baktériumokat, ezzel nagymértékben csökkentve a járvány továbbterjedését. Ezen kívül a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ szervezeti egységeként működő Családok Átmeneti Otthonát, a Család- és Gyermekjóléti Központot, a Család- és gyermekjóléti Szolgálatot, a Hétszínvirág Napközi Otthont, az Idősek Klubját valamint az Önkormányzat gazdasági társaságait is ellátta egy-egy ilyen fertőtlenítő készülékkel.

A legújabb kormányrendelet értelmében a postákon a nyitás utáni első órában a kiszolgálás sorrendjénél előnyt élveznek a 65 év felettiek. Az 1-es számú postahivatal (Bugát Pál tér) esetében ez a 8-9 óra közötti időszakot jelenti, a 2-es számú postahivatalnál (Szövetkezeti utca) pedig a 9-10 óra közöttit.

Hiesz György polgármester sajtótájékoztatón jelenti be, hogy december 3-tól minden csütörtökön koronavírus teszteléshez nyújt segítséget az önkormányzat. A Visonta úti Idősek Klubjában nyílik lehetőség antigén tesztek elvégzésére, amely önköltségi alapon működik, a város az infrastruktúrát biztosítja (helyiség, takarítás, szervezés, pénzkezelés). A program elindításának feltétele, hogy arra előzetesen megfelelő számú jelentkezés érkezzen.

2020. november 23.

A mai kormányrendelet értelmében november 24-én ismét bevezetésre kerül az idősek vásárlási sávja. A 65 év felettiek bármikor látogathatják a korlátozás alá eső üzleteket (élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák), azonban a 65 év alattiak hétköznap 9-11 óra között, valamint hétvégén 8-10 óra között nem tartózkodhatnak ezen üzletekben.

2020. november 17.

Rendkívüli szünetet rendelt el a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzetre tekintettel november 16-20. között az Oktatási Hivatal két gyöngyösi óvodában.

A rendelkezésnek megfelelően a Tündérkert Tagóvoda Cica csoportja és a Fecske Úti Tagóvoda Csiga csoportja ezen a héten nem fogad gyerekeket.

A rendkívüli szünet elrendelésével nem érintett intézményekben és óvodai csoportokban a szükséges védőintézkedések folyamatos biztosításával, változatlanul gondoskodnak a gyermek napközbeni ellátásáról.

A fertőzés további terjedésének elkerülése, valamint az egészség védelme érdekében fontos, hogy a családok otthon is betartsák a szükséges, főként higiéniás óvintézkedéseket. A gondosság már csak azért is nélkülözhetetlen, mert a gyermekek akár tünetmentesen is hordozói lehetnek a koronavírusnak.

2020. november 12.

A parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező a maszkviselés a koronavírus-járvány terjedése miatt. A maszkhasználat kiterjed a városhoz közigazgatásilag tartozó Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető épített (pl. parkolók, áruházak parkolói) területeire is.

A kutyafuttatók használatát nem érinti a rendelkezés.

A szabályok betartását a rendőrség és a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. A szabályok megszegését a rendőrség szankcionálja a kormányrendeletben foglaltak alapján.

A november 10-én éjféltől hatályba lépett, veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányrendelet értelmében bezárt Gyöngyösön a Mátra Művelődési Központ, a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Honvéd Kaszinó.

Nem látogatható a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, a laktanyában lévő műfüves futballpálya, a Dr. Fejes András Sport- és rendezvénycsarnok, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok, a Sport Úti Sporttelep és a Kömlei Károly Sporttelep.

A sportlétesítményeket – kivéve a két sporttelep futópályáját, amit kocogásra a lakosság is használhat – csak a verseny-rendszerben résztvevő igazolt sportolók használhatják edzésre és zárt kapuk mellett megrendezett versenyekre.

A Családi Intézetben csak házasságkötés, valamint temetés megszervezése engedélyezett. A szertartáson kizárólag a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető, a házasulók, a házasulók tanúi, a házasulók szülei, nagyszülei, a házasulók testvérei és a házasulók gyermekei lehetnek jelen.

A temetésen a kormányrendeletben foglaltak szerint legfeljebb 50 fő vehet részt.

Gyöngyösön az alábbi intézkedések léptek életbe november 13-án, pénteken a polgármester védelmi intézkedésekre vonatkozó rendelkezése alapján:

A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban továbbra is szünetel az ügyfélfogadás, kivéve az anyakönyvi csoportot, akkor, ha az ügyintézéshez a személyes megjelenés szükséges.

Az általános rendezvénytilalom következtében elmarad a december 4-re tervezett Operagála, és az adventi műsoros programsorozat.

Advent négy vasárnapján megtartják meggyújtják a város adventi koszorúján a gyertyákat, a Fő téren felállítják a mindenki karácsonyfáját, ahol szintén meggyújtják a gyertyákat, valamint lesz betlehemi állatsimogató is.

A rendezvénytilalomra tekintettel nem nyit ki a jégpálya.

Elmarad a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért, az Év Utánpótlás Leány Sportolója, az Év Női Sportolója, az Év Utánpótlás Fiú Sportolója, az Év Férfi Sportolója, az Év Utánpótlás Csapata és az Év Felnőtt Csapata kategóriában, a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés átadása.

Elmarad a 2021-es városbál.

2020. november 10.

November 10-én reggel 8 órakor a Pesti út 2. szám alatt megnyitott az a Statikus mintavételi pont, ahol a tünetmentes vagy az enyhe tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzötteket tesztelik.

A tesztelő pont kialakításával naponta négyszer több mintavételre van lehetőség, hiszen sokkal kevesebb időt vesz igénybe a tesztelés ahhoz képest, mint amikor a mentőknek egy-egy megadott címre kellett kivonulniuk a Covid-szűrés elvégzéséhez – mondta Fodor István, a gyöngyösi mentőállomás vezetője.

A mintavételi ponton hétköznap és hétvégén is 8 és 18 óra között, előzetes bejelentkezés alapján fogadják azokat, akiket a háziorvos irányít a szűrésre. A vizsgálat időpontjáról a mintavételi pont munkatársai értesítik a pácienseket.

Fodor István hozzátette: a Pesti út 2. szám alatti ingatlant a tulajdonos, Gyöngyös önkormányzata bocsátotta rendelkezésükre, miután a feladat elvégzésére alkalmassá tette az épületet. A teszteléshez szükséges felszerelésről, valamint a minták elszállításáról az Országos Mentőszolgálat gondoskodik.

2020. november 05.

Péntektől a piacok egész területén is maszkot kell viselni

2020. november 6-tól az önkormányzat új rendelkezést léptet életbe. Eszerint a gyöngyösi piacok teljes területén, beleértve az őstermelői részeket is, kötelező lesz a maszkviselés, valamint a lehetőség szerinti minél gyakoribb kézfertőtlenítés.

A piacokon kereskedelmi vagy vendéglátói tevékenységet folytató üzletekben a kormányrendeletben foglaltak szerint továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.

A szigorítást a Városgondozási Zrt. Piacüzemeltetési Szabályzata is tartalmazni fogja, ennél fogva alkalmazását ellenőrzi és betartatja. A szabályzatban foglaltak, ezen belül a maszkviselési szabályok be nem tartásáért – a Piacüzemeltetési Szabályzatban foglalt egyéb jogkövetkezmények mellett – a Városrendészet a közösségi együttélés szabályainak sérelme miatt helyszíni bírságot szabhat ki, vagy hatósági bejelentéssel élhet a szankció kiszabása érdekében.

2020. október 27.

Hiesz György polgármester sajtótájékoztatón jelenti be, hogy a korábbiakkal ellentétben közel egy hete (10.21.) nem kapják meg központilag a városi fertőzöttségi adatokat, így pontos számokról nem tud tájékoztatást adni, illetve ezért nem frissülnek az adatok a város honlapjának koronavírussal foglalkozó aloldalán sem.

Mivel meg nem tilthatja, ezért kéri a lakosságot, hogy lehetőleg ne vegyenek részt az elsősorban zárt térben tartandó magánrendezvényeken.

2020. október 20.

A város törli az adventi programsorozatot és vásárt. A szociális munka napja alkalmából szokásos városi kitüntetés átadó ünnepségét a novemberi vírushelyzetre tekintettel elhalasztják.

2020. szeptember 29.

A fertőzés lassítása érdekében október 5-től Gyöngyösön 30 főre korlátozzák a házassági ceremónián résztvevők létszámát, figyelembe véve a házasságkötő terem befogadóképességét, és a biztonságos távolság betartását – jelentette be Hiesz György. Ezen kívül október 15-től a sorban állás és a személyes kontaktusok csökkentése érdekében azokban a nevelési és oktatási intézményekben – bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban és a gimnáziumban -, ahol a gyöngyösi önkormányzat szolgáltatja az étkezést, lehetőség nyílik átutalással vagy csekkes befizetéssel rendezni a gyermekek ellátásával kapcsolatos költségeket. 

2020. szeptember 22.

Sajtótájékoztatón jelentette be Hiesz György polgármester, hogy a kormányintézkedésnek megfelelően mostantól a központi hatóságok mellett az önkormányzat Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságának dolgozói és Városrendészet munkatársai is ellenőrizni fogják a kereskedelmi egységekben a maszkviselés szabályainak betartását, illetve büntetési joggal is rendelkeznek. Hétfőtől (09.28.) a Kistérség dolgozói részt vesznek az igény szerinti ételkiszállításban, gyógyszerkiváltásban, bevásárlásban.

2020. szeptember 14.

Tovább szigorították az ügyfélfogadást a Városházán. Holnaptól csak a Fő téri bejáraton lehet közlekedni, belépéskor testhőmérsékletet mérnek és továbbra is kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés. Hiesz György polgármester arra kéri az ügyfeleket, ha megoldható, elektronikus úton intézzék ügyeiket.

2020. szeptember 10.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) idősek, fogyatékosok, pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézményei szeptember 10-től visszavonásig bezárásra kerülnek. Az ellátottaknak a KHSZK az otthoni segítést, a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását, illetve a melegétel házhozszállítását biztosítja.

2020. szeptember 4.

Hiesz György sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szeptember 2-tól otthoni munkát rendelt el a Hivatal legtöbb munkatársának, mivel kiderült, hogy az augusztus 27-i testületi ülésen részt vett egyik képviselő hozzátartozója igazoltan beteg. Vele együtt összesen 17 fő fertőzöttet tartanak nyilván a hivatalos szervektől kapott tájékoztatás szerint. Óvintézkedésként minden, a város által szervezett, szeptemberre tervezett rendezvényt lemondtak Gyöngyösön, így elmaradnak a szüreti napok és a koncertek, valamint az októberre tervezett operagálát sem szervezik meg.

2020. szeptember 3.

Látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fenntartó szeptember 2-tól visszavonásig a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában (IBO) a koronavírus-járvány terjedése miatt, valamint a tömeges megbetegedés megelőzése érdekében.

2020. augusztus 13.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a maszkviselésre, egyben jelezte, hogy önkormányzat épületébe érkezőknek és az ott dolgozóknak kötelező a maszk viselése.

2020. július 15. 

Újabb 11 ukrán állampolgár érkezett Gyöngyösre, akik a kormányrendelet alapján 14 napos karanténba kerültek. Rajtuk kívül 3 magyar állampolgár van elkülönítésben, így jelenleg – a múlt héten érkezett 89 vendégmunkással együtt – 103 személy áll járványügyi megfigyelés alatt.

2020. július 10.

Ukrán vendégmunkások kerültek karanténba Gyöngyösön.

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint a napokban 89 ukrán állampolgár érkezett Gyöngyösre.

 A vendégmunkásként foglalkoztatottak egészségügyi állapota nem utal arra, hogy koronavírus-fertőzöttek lennének, ám a járványi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 291/2020-as (VI. 17.) kormányrendelet előírásainak megfelelően 14 napig kötelező járványügyi megfigyelés alá kerültek hat gyöngyösi szálláson – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kárpáti István alpolgármester.

2020. június 29.

Két új vírusfertőzöttet regisztráltak Gyöngyösön

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint Gyöngyösön jelenleg két fő járványügyi megfigyelését különítették el, akik az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenvednek – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Kévés Tamás, Gyöngyös alpolgármestere.

2020. június 18.

Véget ért a március 18-án kihirdetett veszélyhelyzet. Ezzel együtt mgszűnt az időseknek fenntartott vásárlási idősáv is. Ennek értelmében ezentúl 9 és 12 óra között már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak majd az élelmiszerüzletetekben, a drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban.

Ezzel együtt megszűnt a gyöngyösi piacokon bevezetett vásárlási idősáv is, így 11-12 óra között ismét bárki igénybe veheti a piaccsarnokban üzemelő üzletek és az őstermelői piac szolgáltatásait is.

A megjelent kormányrendelet értelmében Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be a kormány. A készültséget 3 havonta felülvizsgálják, a rendelkezés alapvetően december 18-án veszti hatályát.

2020. május 30.

Kinyitott a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, miután a hatósági ellenőrzés során fürdésre és sportolásra is alkalmasnak találták a medencék vizét.

2020. május 28.

A polgármester sajtótájékoztatón jelenti be, hogy június 2-tól a városháza és a hivatal pénztára is fogadja az ügyfeleket.

2020. május 25.

Hétfőtől megszűnik az óvodai- és a bölcsődei ügyeleti rend, az összes intézmény a megszokott módon fogadja a gyermekeket.

2020. május 22.

Hiesz György polgármester bejelenti, hogy a koronavírus miatt történő kormányzati elvonások, csökkenő adóbevételek és a váratlan kiadások okozta kb. 600 milliós hiány következtében újra kell tárgyalni a város költségvetését.

A város – egyeztetve a Bugát Pál Kórház szakmai vezetésével – lemondta az előzetesen megrendelt diagnosztikai gép beszerzését, mivel a szállító a mai napig nem teljesítette a megrendelést.

A polgármester bejelenti, hogy június elsejétől csökkentett járatszámmal újraindul a városban a helyijárat.

2020. május 18.

A Dobó úti Óvoda és Bölcsőde mellett már a Visonta Úti Bölcsőde, Tündérkert Tagóvoda és a Platán Úti Tagóvoda is fogadja a gyermekeket ügyeleti rendszerben.

2020. május 9.

Szombattól változik a piac látogatási rendje: a 65 év felettiek 11 és 12 óra között vásárolhatnak.

2020. május 7.

Szombattól ismét változik a piac látogatásának rendje az idős korosztály részére. Május 9-től 11-12 óra között vásárolhatnak a gyöngyösi Köztársaság téri, valamint a nyolcvanasi városrész kispiacának nyitott őstermelői és fedett piacán.

2020. május 6.

A mai napon és jövő hét szerdán teszteli Gyöngyösön a Debreceni Egyetem a KSH által véletlenszerűen kiválasztott állampolgárokat. A központilag szervezett teszteléshez Gyöngyös a Kolping Házat biztosítja helyszínként.

A Bugát Pál Kórházban újraindul a járóbeteg szakrendelés szigorú szabályok és feltételek mellett.

2020. május 4.

Kötelező a maszk viselése az üzletekben mind a dolgozók, mind a vásárlók számára. A szabadtéri piacot az idős korosztály tagjai (65 év felett) csak reggel 7 óra és fél 9 között látogathatják.

2020. április 29.

A Dobó úti bölcsőde és óvoda fogadja ügyeleti rendszerben a gyermekeket április 30-tól. Szigorú szabályok mellett, 5 fős csoportokban teljes ellátás mellett egész nap (6-18 óráig) fogadják a kicsiket előzetes bejelentkezés után.

2020. április 28.

Kínai testvérvárosunk, Luohe 20.000 maszkot ajándékozott Gyöngyösnek, amely mellé a város még 10.000 maszkot vásárolt. A maszkokat az önkormányzati képviselők juttatják el a lakosságnak az elkövetkező napokban, háztartásonként 2 db-ot.

2020. április 24.

A polgármester határozata szerint – a húsvéti és az előző hétvégéhez hasonlóan – ezen a hétvégén is lezárásra kerülnek a mátrai parkolók, a városi közterületeken pedig kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

2020. április 17.

A polgármester határozata szerint – a húsvéti hétvégéhez hasonlóan – ezen a hétvégén is lezárásra kerülnek a mátrai parkolók, a közterületeken pedig kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

2020. április 9.

A kormány döntése alapján, amely szerint a polgármesterek saját hatáskörben dönthetnek a kijárási korlátozás szigorításáról, Hiesz György polgármester az alábbiakat rendelte el:

A Gyöngyös közigazgatási területén található mátrai parkolók (Farkasmály, Mátrafüred összes várakozó helye, Sástó parkoló, Sástó felső parkoló, Görgőbikki parkoló, Mátraháza nagyparkoló, Mátraháza Árnyas parkoló, Kékestető összes parkolója) péntek reggeltől hétfő éjfélig nem használhatók.

Kesztyű és maszk viselése kötelező Gyöngyös közigazgatási határain belül (a Mátra vonatkozó részein is) és kötelező az emberek közötti 1,5 méteres távolság megtartása.

2020. április 6.

Hiesz György polgármester tájékoztatást ad arról, hogy a gépjárműadó elvétele, illetve a parkolási díjak eltörlése a becslések szerint közel 200 millió forintos hiányt fog teremteni.

A város gyorsteszteket rendelt elsősorban a “frontvonalban” dolgozók számára.

A megüresedett bérlakásokat a kórház kérésére az ide gyógyítani érkező orvosok rendelkezésére bocsátja a város.

2020. április 1. 

Kévés Tamás alpolgármester bejelenti, hogy a járvány végéig a közterületeken lévő utcabútorokat, oszlopokat a Városgondozási Zrt. folyamatosan fertőtleníteni fogja.

2020. március 31.

Hiesz György polgármester bejelenti, hogy az eredetileg megrendelt tesztelő gép helyett egy másik típust rendel meg az önkormányzat.

2020. március 30.

Kévés Tamás alpolgármester vezetésével a Polgármesteri Hivatal munkatársai figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki a város északnyugati részében. Emellett a nap folyamán végigjárták a nagyobb üzleteket és amellett, hogy tájékoztatták az üzletvezetőket a kormányzati döntésekről, kérték őket, hogy minél nagyobb gondot fordítsanak arra, hogy a dolgozók és a vásárlók minél biztonságosabb körülmények között legyenek.

2020. március 28.

Gyöngyös és az országos médiában! Gyöngyös azon városok egyike, amely komoly mértékű saját erőforrást is mozgósít a tesztelés érdekében.
Az RTL Klub és benne Hiesz György:
http://gyongyos.hu/koronavirus/2020/03/30/gyongyos-is-hamarosan-tesztel/

2020. március 27.

Leállt a gyöngyösi tömegközlekedés.

Kévés Tamás alpolgármester a sajtótájékoztatón ismertette, hogy már van igazolt koronavírusos beteg Gyöngyösön. A sajtótájékoztatón ismertette a kormány által 2020. március 28-től elrendelt kijárási korlátozás fontosabb elemeit.

2020. március 26.

A Városházán informális jelleggel tanácskozott a Város vezetése: a polgármester, a két alpolgármester, a jegyző és a három frakcióvezető.

2020. március 25.

Elindult Gyöngyös Város honlapjának egy új aloldala, amely kifejezetten a koronavírussal kapcsolatos helyi információkra koncentrál. http://gyongyos.hu/koronavirus/

Bejelentésre került, hogy 2020. március 27-től leáll a gyöngyösi tömegközlekedés.

2020. március 24.

Hiesz György polgármester bejelenti a Koronavírus Védelmi Alap létrehozását.

2020. március 23.

Már 6 személy van karanténban, de igazolt fertőzött továbbra sincs.

Az önkormányzat elindítja az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket támogató szolgálatát.

A polgármester bejelenti, hogy korszerű diagnosztikai gépet vásárol Gyöngyös önkormányzata, amely a koronavírus szűrésére is alkalmas, és amelyet a város az egészségügy rendelkezésére bocsát.

2020. március 18.

Hiesz György polgármester felfüggeszti a lakbér, és a parkoló díj emelését, valamint másnaptól elrendeli a helyijáratú tömegközlekedés felfüggesztését.

Gyöngyösön ketten kerültek hatósági karanténba.

2020. március 17.

Bezár a Városháza ügyfélszolgálata, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, a Visonta utcai Idősek Klubja, a Lokodi utcai Napközi Otthon és a Petőfi utcai pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátója (az étkeztetés házhozszállítással folytatódik).

A Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Hajléktalanszállón be- és kijárási tilalmat, illetve korlátozást rendelnek el.

Leállításra kerülnek az edzések az önkormányzati sportlétesítményekben, tilos a gyöngyösi játszóterek és a szabadtéri sportpályák használata.

A Családi Intézet házasságkötő termében csak azok vehetnek részt az esküvőkön, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a házasság törvényességéhez.

Felfüggesztésre kerül a kórházban a járóbeteg szakrendelés, kivonják a közvetlen betegellátásból a 65 év feletti orvosokat, ápolókat.

2020. március 16.

Bezár a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Művelődési Központ és a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Városgondozási Zrt. ügyfélszolgálata.

Meghirdetésre kerül az önkormányzat önkéntes programja.

2020. március 14.

Hiesz György polgármester elrendeli az óvodák, bölcsödék bezárását március 16-i hatállyal (a közétkeztetés folytatódik: a diákok hazavihetik ebédjüket).

2020. március 12.

Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek bejelentik, hogy a város intézményeiben (Művelődési Központ, Sportcsarnok, Strand, Könyvtár) a meghirdetett események ill. foglalkozások korlátozottan látogathatóak, elhalasztásra kerülnek ill. elmaradnak.

Az Operatív Törzs döntése nyomán a beltéri rendezvények 100 főig, a kültéri rendezvények 500 főig látogathatóak Gyöngyösön is.

2020. március 10. 

Dr. Szén Gabriella, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke és Kárpáti István alpolgármester bejelenti, hogy a március 15-i városi megemlékezés elmarad.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában meghosszabbítják a látogatási tilalmat.

Kiemelt tartalmak