Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A korlátozás nem tiltás, de a rendelet minden pontját szigorúan be kell tartani

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 03. 27. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:14

Hiesz György polgármester rendelkezése alapján meghatározatlan ideig továbbra is zárva maradnak Gyöngyösön az óvodák és a bölcsődék, tekintettel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Kévés Tamás alpolgármester.

A városvezető a kijárási korlátozást bevezető, pénteken közzétett kormányrendelettel kapcsolatban nyomatékosan hangsúlyozta: a korlátozás nem kijárási tilalmat jelent, tehát alapos indokkal továbbra is elhagyható a tartózkodási hely és a lakóhely.

– A jogszabályban foglaltak szerint Gyöngyösön is érvényesíteni fogjuk, hogy az idősek és a fiatalok külön idősávban mehetnek boltba. Napközben 9 és 12 óra között a 65 év felettiek látogathatják az élelmiszerboltokat és a gyógyszertárakat. Erre a 65 év alatti korosztálynak 12 óra után lesz lehetősége – mondta az alpolgármester kiemelve, a kijárási korlátozás a bevásárláson túl nem érinti a munkába járást, valamint a drogériák és a benzinkutak továbbra is nyitva tartanak.

A biztonság érdekében a városvezetés arra kérte a Gyöngyösön üzemelő nagy forgalmat lebonyolító üzletláncokat, bevásárlóközpontokat, hogy a korábbinál fokozottabb figyelmet fordítsanak a higiéniára, és gyakrabban fertőtlenítsék az üzleteket.

Kévés Tamás kiemelte: péntektől, vagyis március 27-től reggeltől teljesen leállt a helyijáratos tömegközlekedés Gyöngyösön.

Az alpolgármester a koronavírus tesztelésére alkalmas készülékkel kapcsolatban elmondta: habár a diagnosztizáló gép költségeit az önkormányzat finanszírozza, az elmúlt napokban több támogató felajánlás is érkezett a költségek csökkentésére, amit köszönettel fogad a város.

Ám az adományozásnak és a közérdekű adakozásnak megvannak a szabályai, ezeket betartva minden felajánlóval szerződést köt a város önkormányzata.

A támogatás menetéről és az ehhez kapcsolódó részletekről a város honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt tartalmak