Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A közterületeken és az éttermekben is ellenőrzik a szabályok betartását

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 03. 28. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 20. 18:09

A március 28-tól április 11-ig érvényben lévő kijárási korlátozás miatt az egyenruhás szervekre is több feladatot hárul, ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a Gyöngyösi Városrendészet segítségét kérte az elrendelt javaslatok, szabályok hatékony betartatása és ellenőrzése érdekében.

A városrendészet munkatársai már az élesedő járványhelyzet kezdetétől ellátnak olyan feladatokat, melyek a lakosság biztonságának, egészségének megőrzését szolgálják.

– A kijárási korlátozás életbe lépését követően munkatársaim fokozottan figyelnek arra, hogy a közterületen tartózkodók betartsák az egymástól való másfél méteres távolságot. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy ez a távolság nincs meg, úgy megkérjük az állampolgárokat, hogy figyeljenek a szabályok helyes betartására mindannyiunk biztonsága érdekében – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója.

A szervezet továbbá ellenőrzi a városban lévő vendéglátóegységeket. Az életbe lépett rendelkezések alapján, ugyanis az éttermekben kizárólag a személyzet tartózkodhat, vendégeket nem fogadhatnak.

Fontos, hogy aki a Magyarország kormánya által életbe léptetett szabályokat megszegi, bírsággal sújtható, melynek mértéke ötezertől ötszázezer forintig terjedhet. Természetesen a hatóságoknak, illetve a városrendészetnek ebben az egyébként is feszült helyzetben nem a bírságolás a célja, hanem elérni egy olyan fegyelmezett magatartást az állampolgároktól, amely segíthet a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.

Kiemelt tartalmak