Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A könnyebb tájékozódást segíti a Vasöntő utca névváltoztatása

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 07. Hírek

Az Eszperantó vége Göncz Árpád utca, az egyik Vasöntő utca pedig Vágány utca lett Gyöngyösön. A közterületeken lévő ingatlanok új házszámot is kaptak.

A képviselő-testület még a nyáron tartott ülésén döntött az új utcanevekről. Eszerint az Eszperantó utca dr. Puky Árpád utcától Puskin utcáig vezető szakasza a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád nevét kapta, míg a Vachott Sándor utcától a dr. Puky Árpád utcáig továbbra is Eszperantó utca maradt. A névváltozással érintett szakaszon három házszámozott ingatlan található, melyek az utcanév-módosítás során új házszámot is kaptak. A Göncz Árpád utcában a Kormányablakot a 2., a Gyöngyösi Városi Televíziót a 4., az egykori zsinagógát pedig a 6. szám alatt jegyezték be a Központi Címregiszterben.

Új nevet kapott az Egri utcáról nyíló Vasöntő utca is, melynek eddig két különálló része volt, ez pedig a helyismerettel nem rendelkezőknek problémát okozott a tájékozódásban. Ezt elkerülendő a Vasöntő utca Egri úttól induló, vasúti vágányokkal párhuzamos szakasza immár a Vágány utca nevet viseli. A névváltozás itt is házszámváltozással jár, ami négy ingatlant érint. Az ezzel kapcsolatos eljárás már elkezdődött.

Az új utcanévtáblákat már kihelyezték, de láthatók még a régi névtáblák is, megkönnyítve ezzel a tájékozódást.

Kiemelt tartalmak