Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A zöldhulladék hasznosítható – óv és táplál

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 07. Hírek

Egyre több szakember hívja fel a figyelmet a kertekben, a parkok zöldfelületein összegyűlt lehullott falevelek hasznosságára. A falevelek összegyűjtése és elszállítása helyett használjuk ki a bennük rejlő előnyöket! Az avar számtalan hasznos állatnak és rovarnak nyújt télire búvóhelyet, így például a süni vagy a katica is szívesen telel a meleg avartakaróban. A fák és bokrok körül összegyűlt avar védi a növényeket a téli fagyoktól, kiváló talajtakaró a növények számára. A lehullott avar egy része helyben komposztálódik értékes talajjavító anyagot képezve.

A közszolgáltatás -amelyet az állam végez- keretében továbbra is rendelkezésre áll a lakosság számára a házhoz menő zöldszállítás, az elkülönítetten gyűjtött lakossági zöld hulladékot alkalmanként

  • összesen 3 db edényben és/vagy zöld színű, lebomló műanyag zsákban  
  • az 1 méteres darabokat kötegelve, legalább egy helyen átkötve  

kell a NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft-nek átadni a Hulladéknaptárban megjelölt gyűjtési napon.

Az edényre vonatkozóan nincsenek előírások, edény bérelhető, vagy vásárolható a szolgáltatótól is.

Nem szállítja el a NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. az ömlesztve kihelyezett zöld hulladékot!

A zöldhulladék kizárólag a szolgáltató által meghirdetett gyűjtési napon, és kizárólag az ingatlan előtti közterületre helyezhető ki. Az ettől eltérő időpontban, vagy helyre, illetve az ömlesztve történő zöldhulladék közterületi kihelyezése szabálytalan és bírságolható.

Nincsenek a városban zöldhulladék gyűjtőpontnak kinevezett helyszínek, kérjük, hogy a szállítás napjáig az ingatlanon belül szíveskedjenek tárolni a zöldhulladékot.

A közszolgálatás keretében elszállításra kerülőnél nagyobb mennyiségű zöldhulladék térítés ellenében, előzetes egyeztetést követően átadható a Terra-Vita Kft. Gábor Áron utcai komposzttelepén, tel: 30/370-5230.  

A zöldhulladékkal kapcsolatos szabályok betartása elengedhetetlen a tiszta, gondozott városkép kialakításához, ehhez kérjük az Önök segítségét.      

Borítókép: Hellovidék

Kiemelt tartalmak