Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A hétvégén rendezik a Tour de Mátrát

2022. 06. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 06. 07. 10:08

Második alkalommal rendezik meg a Tour de Mátra kerékpáros körversenyt, amely ezúttal két napon át várja a kerékpársport szerelmeseit a két távon megrendezett verseny mellett gyalogtúrákkal és számos családi programmal.

Több száz induló vett részt a Mátra Biker Sport Club által rendezett Tour de Gyöngyösön egy évvel ezelőtt, a hagyományteremtő kerékpárverseny óriási sikerrel zárult, így a szervezők idén már kétnaposra tervezték a viadalt, amit számos kísérőrendezvény egészít ki.

A II. Tour de Mátra Országúti Kerékpárverseny és Gyalogtúra Fesztivál június 4-én és 5-én zajlik a Mátrában, a kerékpárosok két távon indulhatnak, a 83 kilométeres mátrai körverseny szombaton 10 órakor rajtol majd a Károly Róbert Campus kollégiumától, majd a mezőny a Mátrát megkerülve Kékestetőn fut be várhatóan 13 órától. A rövidebb, 16 kilométeres táv mezőnye vasárnap 11-kor rajtol Gyöngyösről, és egyenesen Kékestetőre tart majd, ahol várhatóan egy órán belül fent lesznek a legjobbak.

A mezőny áthaladásának idején, szombaton 10 és 13 óra között rendőri biztosítás mellett az alábbi útvonalon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani a gépjárművezetőknek:
24-es számú főút /Gyöngyös, Mátrai út (RAJT) – Mátrafüred – Sástó – Mátraháza – Parád – 24-es számú főút Sirok elágazó – Tarnaszentmária – Kisnána – Domoszló – Markaz – Abasár – Pálosvörösmart – Mátrafüred – Mátraháza – Kékestető (CÉL).

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, gyalogosokat, hogy a kerékpárversennyel érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

A szervezők számos kísérőrendezvénnyel színesítik a versenyt, így a résztvevők különböző gyalogtúrákon, terepfutásokon, mountain bike és e-bike túrákon vehetnek részt, de lesz kézműves foglalkozás gyerekeknek, délután pedig koncertek várnak mindenkit: szombaton az Erős Pista zenél 12:30‑tól, 15:30‑tól pedig a CandyMen Duo fokozza a hangulatot. Vasárnap a Hiszi a Piszi koncertezik 12:30‑tól, a koncertek helyszíne Kékestető lesz.

Számos további információt talál a hétvégi rendezvényről a Tour de Mátra weboldalán.

Kiemelt tartalmak