Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyöngyösiek döntöttek a tűzijáték sorsáról

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 18. Hírek

Az idei évben Gyöngyös Város Önkormányzata úgy döntött, hogy az itt élők kezébe adja a döntést, hogy szeretnének-e tűzijátékot augusztus 20-án vagy nem. A véleményeket egy kérdőíven lehetett leadni még júliusban. Több mint 1300-an töltötték ki és a válaszadók mintegy 74 %-a úgy válaszolt, hogy nem szeretne tűzijátékot.

Kárpáti István alpolgármester a Gyöngyösi TV-nek elmondta, bár indoklást nem vártak, az okok minden évben terítékre kerülnek a lakosok részéről. Sokan a háziállatok védelme érdekében gondolják úgy, hogy a durrogtatást mellőzni kell. Mint fogalmazott nagyon sok a kutyás család itt a belvárosban is, és azt tudomásul kell vennünk, hogy ami nekünk mondjuk 10-15 perc móka, az nekik esetleg hosszú- hosszú órákra, napokra meghatározza a kedélyüket.

A városvezető hozzátette: ezzel körülbelül 300 ezer forintot spórolt a város, jelen időben pedig minden megtakarított pénznek van helye, így ez sem utolsó szempont. Bár tűzijáték nem lesz, az ünnepi szentmisét a hagyományokhoz híven megtartják, lesznek délutáni programok, este koncert is, és aznap veszi kezdetét a GYÖNGYike Folklórfesztivál a Főtéren.

Kiemelt tartalmak