Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyöngyösi mentősöknek segítettek a városvezetők

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 07. 15:16

Érintésmentes infrahőmérőket adományozott Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester, valamint Kárpáti István alpolgármester a Gyöngyösi Mentőállomásnak.

A tisztségviselők önként határoztak úgy, hogy minden hónapban magánemberként felajánlanak valamilyen közcél érdekében 20-20 ezer forintot a leadózott jövedelmükből. Döntésüket azzal indokolták, hogy a kormányzati elvonások és a költségvetés egyéb kiesései miatt az önkormányzat kiadásainak mérséklése érdekében az idén kevesebb pénz jut például a civil szervezetek, alapítványok vagy magánszemélyek támogatására.

Fotó: Gyöngyös TV

Miután a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy a polgármester és az alpolgármesterek fizetése csökkenjen, magánemberként teremtettek lehetőséget a segítségnyújtásra. Arról, hogy decemberig milyen jótékony célra fordítják a felajánlott összeget, minden hónapban közösen döntenek a városvezetők.

A hordozható, digitális infravörös lázmérőket Fodor István, a mentőállomás vezetője vette át, aki megköszönve a készülékeket elmondta: a pandémiás időszakban különösen nagy szükség van az adományként kapott eszközökre.

Kiemelt tartalmak