ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Zöldhulladék-gyűjtő pontokat alakítanak ki a városban

2022. 04. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 03. 12:00

A közszolgáltató kéthetente szállítja el a gyöngyösi ingatlanok zöldhulladékát, azonban vannak helyzetek, amikor az ehhez biztosított lebomló zsák nem elegendő. Ilyen esetekben lesz hasznos az a négy zöldhulladék-gyűjtő pont, amelyeket most alakítanak ki a különböző városrészeken.

Korábban népszerű volt a gyöngyösiek körében a Heves Megyei Vízmű Zrt. gyöngyösi szennyvíztelepe előtt kialakított zöldhulladék-gyűjtő, amelyet a gyöngyösi lakosok ingyenesen vehettek igénybe. Az európai uniós támogatással megvalósult felújítás során azonban a szennyvíztelep működési technológiája megváltozott, így ez a lehetőség megszűnt.

A hulladékszállító kéthetente házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést végez, amihez lebomló zsákokat biztosít, de akár edényben és kötegelve is kihelyezhető a zöldhulladék. Továbbra is ez a legegyszerűbb, legtisztább módja a zöldhulladék összegyűjtésének.

Azonban előfordul, hogy nagyobb fák kivágása, gallyazása, vagy nagyobb mennyiségű zöldmunka után a szolgáltató által biztosított lebomló zsák nem elegendő. A szennyvíztelepnél lévő gyűjtés megszűnésével nem maradt olyan lehetőség, amit ilyen esetben a gyöngyösiek igénybe tudtak volna venni, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy zöldhulladék-gyűjtő pontokat hoz létre a városban, ahol ömlesztve elhelyezhető a zöldmunkák során keletkező hulladék. A zöldhulladék-gyűjtő pontokat az önkormányzat kétheti rendszerességgel üríti majd.

A városban négy helyen alakítanak ki zöldgyűjtő pontokat önkormányzati területeken, ezzel is segítve a nagyobb mennyiségű zöldhulladék elhelyezését. Az első ilyen pont a Baross Gábor utcában, a vasút felőli oldalon jött létre, ami május 1-től használható, és ugyancsak használható a Farkas Tamás utca folytatásában kialakított gyűjtőpont. A többi zöldhulladék-gyűjtő pont kialakítása és helyszínének kijelölése folyamatban van.

Zöldhulladék-gyűjtő pontok Gyöngyösön:

  • Baross Gábor utca keleti oldalán, a 25. és 27/1 számú ingatlanokkal szemben, az önkormányzati „kiskertek” területe,
  • Északi külhatár utcával szemben, a Malom utcába vezető földút melletti zöldterületen,
  • Farkas Tamás utca folytatásában, a garázsok melletti zöldterület,
  • Mátrafüred – a helyszín kijelölése folyamatban van.

A zöldhulladék-gyűjtő pontokon csak ömlesztett zöldhulladék helyezhető el, kommunális vagy egyéb hulladék lerakása szigorúan tilos, a zöldhulladékot az edényből vagy zsákból kiszórva kell elhelyezni.

A helyszíneken térfigyelő kamerákat helyeznek el, a nem rendeltetésszerű használat feljelentés von maga után.

Kérjük, hogy továbbra is vegyék igénybe a szolgáltató által nyújtott házhoz menő zöldgyűjtés lehetőségét a megadott feltételek szerint, és csak indokolt esetben vigyék a zöldhulladékot a zöldgyűjtő pontokra.

Kiemelt tartalmak