ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Zenébe burkolózik Gyöngyös ékszerdoboza

2021. 11. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 12. 10. 09:28

Az elmúlt évekhez hasonlóan,- leszámítva a tavalyi évet, amikor a pandémia mindent ellehetetlenített- idén is az Ajándékdoboz Alapítvánnyal közösen rendezi meg Gyöngyös Önkormányzata az adventi programsorozatot.

Hiesz György polgármester kiemelte, az a rendezvénysorozat, amely évről évre megvalósul a Belváros téren párját ritkítja, és hatalmas köszönet jár az Ajándékdoboz Alapítványnak és a HE-DO Kft-nek, hogy a kezdeményezés mellé álltak és azon kevés vállalkozók egyike, amely minden évben több mint ezer rászoruló családot támogat nem csak Gyöngyösön, hanem a környező településeken. A városvezető hozzátette, rendkívül színes programok várnak ránk a következő hetekben, fellép többek között a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban Presser Gábor és a Csík Zenekar, a Belváros téren többek között Szulák Andrea, Caramel vagy éppen Tóth Andi. Évről évre prioritás, hogy az adventi programsorozat keretén belül a sokak által kedvelt helyi művészeknek is teret biztosítsanak, így színpadra lép például a Sound Of Spirit, az Empty Pubs. Minden adventi vasárnap pedig gyertyagyújtásra kerül sor, ahol minden alkalommal más felekezet képviselője mondja el ünnepi gondolatait. A zene mellett természetesen finom ételek és italok is várják az érdeklődőket.

Az idei évben a járványhelyzet miatt biztonsági intézkedések mellett zajlanak majd a programok. lesz egy kordonozott rész a színpad előtt, ahova csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, illetve Hiesz György kiemelte az egyéni felelősségvállalás, a maszk viselés fontosságát.

Dobróka László, az Ajándékdoboz Alapítvány alapítója elmondtam, hogy az alapítványt 2014-ben hívták életre azzal a szándékkal, hogy Gyöngyös és környékének nehéz sorsú lakóit lehetőségeikhez mérten segítsék, illetve fontos cél volt az is, hogy a külföldön már bevett gyakorlatot, a vállalati adományozást itthon is meghonosítsák. Dobróka László szerint ez utóbbi esetében van még mit tenni.

Hozzátette, hogy nem csak az adventi időszakban, hanem az év egészségben igyekeznek örömöt szerezni a gyerekeknek, segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az ünnepi időszakban csaknem 1200 rászoruló családnak juttatnak el 3600 csomagot, hogy ezzel is megkönnyítsék a karácsonyi készülődést. Dobróka László fontosnak nevezte az adventi programsorozatot, hiszen mint mondta, főleg a pandémia időszakában az emberek éheznek arra, hogy összejöhessenek, együtt lehessenek és ráhangolódjanak a karácsony üzenetére.

A Gyöngyösi Advent 2021 részletes programjait megtalálják az esemény facebook oldalán, Gyöngyös Város Hivatalos Facebook oldalán, de nyomtatott formában is elérhető többek között az Önkormányzat információs pultjánál, a Mátra Művelődési Központban, a TDM irodában és a Bori Mamiban.

Kiemelt tartalmak