Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Virágokat és palántákat ültettek a Föld napján az óvodások

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 22. Színes Utolsó módosítás: 2021. 04. 25. 16:42

Gyöngyös mind a kilenc óvodájában megemlékeztek a Föld napjáról április 22-én. Az intézményekben, melyeknek mindegyike rendelkezik a Zöld Óvoda címmel, kiemelt fontossággal bír, hogy a kisgyermekeket környezettudatos nevelésben részesítsék.

A Fecske Úti Tagóvoda városi rendezvénye a járványhelyzet miatt elmaradt, azonban minden óvodában megünnepelték a Föld napját. A gyerekek egyebek között képeket gyűjtöttek a Földről, természetfilmet néztek a Föld élővilágáról, az óvodák által örökbe fogadott parkot szépítették, virágpalántákat ültettek, csinosították az udvarokat, ablakpárkányokat, de volt, ahol veteményeskertekben palántákat, magvakat ültettek. Több óvodában magas ágyásban kaptak helyet a palánták és fűszernövények.

A járványhelyzet miatt a programokon a szülők nem vehettek részt, azonban közülük többen palántákkal járultak hozzá a Föld napi megemlékezéshez.

A hiányzó óvodások sem maradtak program nélkül. Velük online teremtettek kapcsolatot az óvónők, és arra kérték az otthon maradottakat, hogy újrahasznosított anyagból alkossanak.

Gyöngyös óvodáiban a Föld napján túl is nagyon fontos szerepet kap a nevelő munkában, hogy a kisgyermekek megismerjék és óvják a környezetet.

Kiemelt tartalmak