ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Vigyázzon csalók! – Ezúttal a Magyar Posta nevével élnek vissza

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 09. Hírek

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes e-mailt és SMS-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához – hívja fel a figyelmet a társaság.

Hamis e-mailben vagy SMS-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levélben látható „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot”, illetve hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

Azt kérik, hogy aki ilyen gyanús e-mailt vagy SMS-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat!

A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy SMS fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Felhívták a figyelmet, hogy amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

Gyanúra, elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, vagy az, ha nem is rendelt csomagot, mégis arról értesítik, hogy fizessen a megrendelt csomagért.

A Magyar Posta arra kér mindenkit, hogy kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal a posta ügyfélszolgálatához és kérjenek megerősítést. A társaság a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Forrás:MTI

Kiemelt tartalmak