ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Vigyázzanak – Ismét akcióba lendültek az unokázós csalók!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 26. Hírek

Az elmúlt három nap alatt, Heves megyében már többször próbálkoztak az úgynevezett unokázós csalók. -hívja fel a figyelmet a police.hu

Módszerük a megszokott, az elkövetők vezetékes telefonszámon hívták fel a kiszemelt áldozatokat. Két egri lakossal azt akarták elhitetni, hogy a hozzátartozójuk balesetet okozott az autópályán, és a következmények elkerülése miatt nagyobb összeg kellene nekik. A harmadik esetben az ismeretlen személy azt mondta a hívás alkalmával egy idős hatvani asszonynak, hogy az unokája bajban van, és az ügy gyors megoldása érdekében pénzre van szüksége. Sajnos a nő átadta a csalónak a kért összeget.

Az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárást indított valamennyi ügyben.

A Heves megyei Rendőrfőkapitányság ismételten felhívja a figyelmet, hogy a telefonhívásokat követően sose hajtsák végre a kapott utasításokat!

Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége, hogy a bajból kikerüljön!

  • Ellenőrizzék le a telefonon kapott hír valóságtartalmát! Tegyenek fel ellenőrző kérdéseket!
  • Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!
  • Ne adják meg adataikat ismeretleneknek!
  • Bűncselekmény esetén hívják a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon!

Az idei évben többször csaptak le unokázós csalók Gyöngyösön is, elsősorban egyedül élő, idős emberek esnek áldozatul.

Kiemelt tartalmak