Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Vasárnap tartják az időközi választást

2022. 06. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 06. 26. 20:44

Időközi választást tartanak vasárnap a gyöngyösi 3. számú egyéni választókerületben. A körzetben a korábbi képviselő, Tóth Szabolcs halála miatt írtak ki szavazást.

Tóth Szabolcs 2021. augusztusában veszítette életét, a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény értelmében azonban a veszélyhelyzet hatálya alatt választást nem lehetett kitűzni, arra csak 2022. április 10-e után kerülhetett sor, a Helyi Választási Bizottság pedig június 26-át jelölte meg az időközi választás időpontjaként.

A Kálvária-part nagy részét magába foglaló, a Harrer Ferenc utcától a Hold utcáig, a Csalogány utcától a Gólya utcáig terjedő választókerületben 2540 választásra jogosult állampolgár él, őket levélben tájékoztatták a választás időpontjáról. A választók két jelöltre szavazhatnak, szavazólapi sorrendjüket a Helyi Választási Bizottság sorsoláson döntötte el, nevük így szerepel majd a szavazólapon:

  1. Sári István Imre (MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Momentum)
  2. Dr. Béres-Deák Attila András (független)

A körzet lakói a Fecske Úti Tagóvodában adhatják le szavazatukat vasárnap reggel hat és este hét óra között, majd a bizottságok elvégzik a szavazatok összeszámlálását.

Kiemelt tartalmak