Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Változások a hulladékudvar működésében július elsejétől

2023. 06. 22. Hírek

Változik a gyöngyösi hulladékudvar működési rendje július 1-jétől: szigorúbb mérlegelési rendszert vezetnek be, a díjmentesen leadható mennyiség felett térítési díj ellenében sem lesz lehetőség hulladék elhelyezésére.

2023. július 1-től a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. irányításával megváltozik a gyöngyösi lakossági hulladékudvar működési rendje – tájékoztatta az önkormányzatot az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft.

A nyitvatartási idő az alábbiak szerint változik 2023. július 1-től:

  • Hétfő: 8:00-16:00
  • Kedd: 8:00-16:00
  • Szerda: 12:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-16:00
  • Péntek: 8:00-16:00
  • Szombat: 8:00-16:00
  • Vasárnap: ZÁRVA

A működési rendben történő változások

A hulladékudvarban leadni kívánt hulladékokat kizárólag mérhető módon tudják átvenni – írja hulladékkezelő társaság tájékoztatójában. Az ömlesztett hulladékokat (pl.: építési törmelék, textil stb.) zsákolt vagy dobozolt formában kell a mérlegelésre előkészíteni. Arra kérik az ügyfeleket, hogy az egyes hulladéktípusokat ne csomagolják egybe, fajtánkként válogassák szét azokat, a leadásnál pedig minden esetben mérlegelésre lesz szükség.

Az új, szigorúbb mérlegelési rendszer következtében a hulladékok átvételi ideje jelentősen megnövekedhet, ezért az ügyfelek türelmét kérik.

A hulladék mérlegre helyezésében és a kijelölt helyre történő rakodásban nem tudnak az ügyfelek segítségére lenni, ezért a nagy méretű vagy súlyú hulladékok rakodásához segítséget kell vinni.
A hulladékudvarban leadható mennyiségek is változnak, amelyekről bővebb információt találnak a www.nhszmatra.hu oldalon. Egy ügyfél által, a megadott súlyú hulladékon felüli hulladék átvételére díjfizetés ellenében sincs lehetőség.

A hulladékudvar szolgáltatásainak igénybevételére továbbra is az a magánszemély jogosult, aki hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik, közszolgáltatási díjfizetési kötelezettségnek eleget tett – díjhátraléka nincs –, és aki a személyazonosságát – hivatalos, fényképes igazolvánnyal – és lakcímét – a fényképes igazolvány adataival összhangban álló lakcímkártyával – hitelt érdemlően képes igazolni.

Az átállást megelőző két napon, június 29-én és 30-án az ügyfélszolgálati iroda valamint a lakossági hulladékudvar technikai okok miatt zárva lesz, a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügyintézés menete telefonon és e-mail-en továbbra is zavartalanul működik.

Kiemelt tartalmak