Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyösön is számos programot tartogat a Múzeumok Éjszakája

2023. 06. 21. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 06. 26. 12:45

Országszerte 400 helyszínen, közel 2000 programmal várják az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján, június 24-én. Szent Iván éjjelén Gyöngyösön is számos izgalmas program közül válogathatunk.

A Múzeumok Éjszakája az ország egyik legnagyobb kulturális eseménye, amit a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén rendeznek meg, idén június 24-én, szombaton nyitják ki kapuikat a kulturális intézmények, hogy számos izgalmas és színes programmal bizonyítsák: ezen az éjszakán bármi megtörténhet.

A Mátra Múzeum bejárata

Gyöngyösön négy intézményben is szerveznek programokat: a Mátra Múzeum, a Szent Bertalan-templom kincstára, a ferences műemlékkönyvtár és a Vachott Sándor Városi Könyvtár is készül Szent Iván éjjelére.
A Mátra Múzeum évek óta résztvevője a Múzeumok Éjszakájának, idén is számos programot kínálnak. 18 órakor a Cantare Városi Vegyeskar koncertje nyitja meg a programok sorát, az éjféli kapuzárásig pedig egyebek mellett éjszakai tárlatvezetésen vehetünk részt, érdekes előadásokat és koncerteket hallgathatunk, a gyerekeket pedig őslényhomokozó, játékpark, kézműves foglalkozások várják.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár 16 és 18 óra között rendkívüli nyitvatartással várja a látogatókat, a két állandó kiállítás, a Huszár Lajos Éremtár és a Herman Lipót kiállítás pedig ingyenes tárlatvezetéssel tekinthető meg.

A Szent Bertalan-templom kincstárában 18 és 21 óra között óránként indul ingyenes tárlatvezetés, a torony kilátó és a lapidárium pedig kedvezményes belépővel látogatható 18, 19, 20 és 21 órakor.

A Gyöngyösi Ferences Könyvtárban 15 órától Lauf Judit kódexkutató vezeti be az ötszáz évnél régebbi nyelvemlékek világába az érdeklődőket, az előadás és a több száz éves kiadványokat is tartalmazú múzeumi kiállítás ezen a napon díjmentesen látogatható.

A Múzeumok Éjszakája gyöngyösi programjairól további részleteket talál a programok menüpontban.

Kiemelt tartalmak