ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Változás a Sürgősségi Betegellátó Osztályon

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 03. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:15

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház honlapján megjelent tájékoztató szerint egy önálló, úgynevezett “Piros pont” részleget alakítanak ki a felső légúti tünetes, fertőzésgyanús esetek számára.

Mint a tájékoztatóban olvasható: az eddig működő Sürgősségi Betegellátó Osztály általános beteg ellátó része ugyanúgy működik, mint korábban.

“A Sürgősségi Betegellátó Osztály mellett lévő helyiségekben, ahol eddig a gasztroenterológiai labor (gyomor, vastagbél tükrözéses labor) működött, átalakul és a helyén a Sürgősségi Betegellátó Osztálynak az úgynevezett „PIROS PONT”-os része fog működni.

Ez azt jelenti, hogy ezen a részen tudunk felső légúti tünetes, fertőzés gyanús betegeket ellátni. A Sürgősségi Betegellátó Osztálynak ez a része teljes mértékben el lesz zárva a kórház egyéb részétől. Ezen a részen dől el, hogy az adott beteg milyen fertőzésben szenved és ott döntik el kollégáink, hogy mi a további teendő a beteggel.

A fentieket figyelembe véve megváltoznak a beteg utak a kórházon belül, ami azt jelenti, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező összes beteg (mentővel érkező, saját kocsival érkező, vagy gyalogosan érkező beteg) a mentő bejáraton keresztül jöhet a kórház területére, ahol a sorompó mellett lévő portaszolgálati helységben a biztonsági munkatársunkon kívül egy nővér tartózkodik, aki a betegeket irányítja panaszaik szerint a Sürgősségi Betegellátó Osztály piros vagy fehér pontja felé.


Azok a betegek, akik nem a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkeznek az új szakrendelő bejáratán keresztül az eddigi szigorú beléptetési rend szerint kerülhetnek a kórház területére.” – áll a tájékoztatóban, melyet Weisz Péter főigazgató és Dr. Assani Omar orvosigazgató jegyez.

Kiemelt tartalmak