Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Uniós támogatásból újult meg a Vargák tere, a Sárosi Gyula utca és a Szép utca Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

Kiépítésre került a Vargák tere, a Sárosi Gyula út valamint a Szép utca is Gyöngyösön. A korábban burkolatlan utcákat új rétegrenddel, aszfalt burkolattal, parkolókkal látták el. Több helyszínen megtörtént a csapadék víz elvezetés kiépítése, közvilágítás fejlesztése a Vargák terén járdaépítés is zajlott.

A projekt „A gyöngyösi észak-nyugati városrész rehabilitációja” című és TOP-4.3.1-15-HE1-2016-00001 számú nyertes európai uniós pályázat részeként valósult meg. A teljes pályázat három részből áll:

  1. rész: Haller Ház műemléki épület felújítása
  2. rész: 6 db önkormányzati bérlakás komfortosítása a Szép utcában, Fuvaros utca 3. szám alatti családi ház közösségi térré történő felújítása és udvar rendezése
  3. rész: Útburkolat, parkolók, csapadékvíz elvezetés, járdaépítés és közvilágítás építése (Vargák tere, Sárosi Gyula utca, Szép utca)

A kivitelezés során a projekt 3. része valósult meg, az erre a részre vonatkozó sikeres közbeszerzési eljárást követően. A projektrészre vonatkozó vissza nem térítendő 43 520 788 Ft európai uniós támogatás összegét Gyöngyös Városi Önkormányzat 26 314 536 Ft önrésszel egészítette ki. A projekt célja a leromlott városrészek rehabilitációja, az ott élők esélyegyenlőségének javítása. A kivitelezést a nyílt közbeszerzési eljárást megnyerő He-Do Zrt. hajtotta végre.

A teljes pályázatra, azaz mind a három projektrészre vonatkozó vissza nem térítendő európai uniós pályázati támogatás összege 519 000 000 Ft.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kiemelt tartalmak