ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Új aszfaltburkolattal borították az Angyal utca egy szakaszát

2021. 07. 14. Hírek

Hat és fél millió forintból újult meg Gyöngyösön az Angyal utca legkritikusabb szakasza. A Gyulai Pál és a Vörösmarty utca közti 100 méteres rész korszerűsítését a város költségvetéséből fedezték a terület képviselője, dr. Szén Gabriella 5 millió forintos képviselői keretéből oly módon, hogy a rendelkezésre álló összeget további egyéb helyen megspórolt összeggel egészítette ki az önkormányzat.

– Az elmúlt években ritka alkalom volt, hogy nem csupán annak örülhettünk, hogy siketült egy utcában a kátyúkat eltüntetni, hanem annak, hogy újra lett aszfaltozva a sérült út. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy az útkarbantartásra szánt állami források csökkentek, az uniós támogatások erre nem fordíthatók, így maradt az önkormányzat saját kerete, ami azonban véges – mondta az Angyal utca műszaki átadásán Hiesz György polgármester hozzátéve: reméli, a költségvetés majd lehetőséget ad arra, hogy a későbbiekben az utca további részét is felújíthassák.

Kakuk Gyula, a beruházást végző Andezit Kft. építésvezetője elmondta: az út régi szegélyét elbontották, és teljesen új betonelemekből készült kiemelt szegélyt építettek mindkét oldalon, úgy, hogy azt a kapubejárókban megsüllyesztették. Ezt követően pedig a 6 méter széles úttest 5 centiméter vastag aszfaltszőnyeget kapott.

Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő megköszönte a kivitelező által elvégzett munkát, melynek munkatársai a visszajelzések alapján mindvégig a lakók megelégedésére dolgoztak.

Kiemelt tartalmak