Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Újra jár a Coop Mikulás kisvonat Gyöngyösön

2022. 11. 30. Hírek

A gyerekek legnagyobb örömére idén is meglátogatja kisvonaton a gyöngyösi gyerekeket a Mikulás. A Coop Mikulás kisvonat délelőtt az óvodákban és a Bugát Pál Kórház gyermekosztályán keresi fel a jó gyerekeket, délután pedig bárkit elvisz egy körre a városban.

Negyedik alkalommal érkezik Gyöngyösre a Coop Mikulás kisvonat, így idén már bátran beszélhetünk hagyományról – mondta a gyöngyösi városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, aki felidézte: a Coop Mikulás kisvonat több, mint tíz év kezdte járni Szolnok utcáit, majd Debrecenben is elindult a Mikulásjárat. „A hagyományok folytatásaképpen külön öröm volt, hogy 2018-ban, első ízben Gyöngyösre is ellátogatott a Coop Mikulás program, mely azóta is – a világjárvány miatt kimaradt 2020-as esztendőt kivéve – folyamatosan ellátogat a városba” – fogalmazott a vezérigazgató.

A járat programjáról Ócsai Péter, a Gyöngyszöv Coop Zrt. vezérigazgatója beszélt. Mint elmondta, a Mikulásvonat követi a korábbi hagyományokat. December 6-án, kedden a délelőtti órákban (0800 és 1200 óra között) a Mikulás és segítői a gyöngyösi óvodákat látogatják meg, valamint megajándékozzák a Bugát Pál Kórház gyermekosztályán lábadozó gyermekeket is. Mindenhova ajándékokkal érkeznek, a gyermekek előadhatják a Mikulásnak a tanult dalokat, verseket, és közösen énekelhetnek a Mikulás csapatával. Ezen program keretében közel 900 gyermekhez jut el a Mikulás személyesen is. Délután körjáratra indul a szerelvény, ennek részleteiről lejjebb olvashat.

A sajtótájékoztatón Kévés Tamás alpolgármester köszönetét fejezte ki a társaság felé a programért, külön kiemelve, hogy a gyöngyösi óvodásokra és kórházakban fekvő gyerekekre is gondoltak. A városvezető szerint a Mikulásvonat jól kiegészíti a város adventi rendezvénysorozatát.

A kisvonat menetrendje délután – körjárat

A kisvonat délutáni programját 1500 órakor kezdi meg, és egészen 1900 óráig közlekedik. A gyermekek Coop Mikulás csuklópánttal szállhatnak fel. A csuklópántot a gyermekek szülei/nagyszülei a két Coop társaság együttműködésének köszönhetően bármely gyöngyösi Coop üzletben történő 1 000 Ft feletti vásárlás után kapnak a rendezvény előtt. (2022. november 28-tól a készlet erejéig.)

A Mikulással való személyes találkozás alkalmával a gyermekeknek lehetőségük lesz akár közös fotó készítésére is a nagyszakállúval. A kisvonat körjáratban közlekedik az alábbi útvonalon. A Koháry út 3. szám alatti Coop bolttól (volt TAMI) indul, körjáratban közlekedik és minden érdeklődőt vár a Sláger Szupermarketnél is.

Kiemelt tartalmak