Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Idén is várja a korcsolyázókat a jégpálya a strandon

2022. 11. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 12. 05. 09:52

December másodikán megnyitja kapuit a gyöngyösi jégpálya a városi strand területén. Az iskolai téli szünet végéig biztosan korcsolyázhatunk, a továbbiak az időjáráson múlnak – derült ki a jégpálya nyitásáról tartott keddi sajtótájékoztatón.

Hetek óta hizlalják a jeget a gyöngyösi jégpályán a Gyöngyösi Sportfólió Kft. munkatársai, mára pedig biztossá vált: december másodikán megnyithatja kapuit a korcsolyapálya a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén – jelentette be Juhász Péter, az önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője kedden, a strandon rendezett sajtótájékoztatón. Mint az ügyvezető elmondta: a működés rendjében nem történt változás, a téli sport szerelmesei három turnusban használhatják a jeget, lehetőség van bérletet váltani, hétvégenként pedig hosszabb nyitvatartással és jégdiszkóval várják majd a csúszni vágyókat. Idén a szokásosnál is több vendégre számítanak, ugyanis sem Hatvanban, sem Egerben nem nyit ki a műjégpálya ebben a szezonban.

Kévés Tamás alpolgármester szerint a képviselő-testület jó döntést hozott, amikor úgy határozott: a bérleti konstrukció helyett megvásárolja a műjégpályát, és ugyancsak jó döntés volt, amikor a strandot jelölték ki a helyszínéül, ugyanis ott minden rendelkezésre áll, ami a pálya kényelmes igénybevételéhez szükséges a korcsolyabérléstől a büféig.

A belépők idén csak minimális mértékben drágultak, a jégpálya szolgáltatásai szinte a tavalyi árakon érhetők el. Az is kiderült, hogy a szezon pontos végét még nem határozták meg, az elszálló energiaárak miatt a téli szünet végéig, január nyolcadikáig biztos a jégpálya működése, hogy utána nyitva tudják-e még tartani, azt nagy mértékben függ majd az időjárástól.

Kiemelt tartalmak