ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Újabb védelmi intézkedéseket vezetnek be

2021. 11. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 16. 12:21

A delta variáns veszélyesebb és a fertőzések száma is erőteljesen növekszik, éppen ezért csütörtöktől a zárt sportlétesíményekben, a nyitott sportlétesítményekben (pl. labdarúgás) valamint uszodában megrendezett sporteseményeket a nézők csak védettségi igazolvánnyal, illetve maszkban látogathatják, és szintén maszkot kell viselniük a rendező és technikai személyzetnek. November 11-től szintén kötelező a maszk a gyöngyösi moziban az előadásra érkező nézőknek, illetve a kiszolgáló személyzetnek -jelentette be mai tájékoztatóján Hiesz György polgármester. Mint fogalmazott ezekre a helyekre zömében a most leginkább veszélyeztetett korosztály, a fiatalok járnak.

A városvezető kiemelte, hogy további szigorításokat nem tervez az önkormányzat, illetve nincs is hatásköre. Megerősítette azt is, hogy habár a munkáltatók felhatalmazást kaptak arra, hogy kötelezővé tegyék munkavállalóik számára a kötelező védőoltást, a városházán és városi intézményekben nem lesz kötelező. A munkáltatók felhatalmazása ugyanis nem más, mint, hogy a kormány áthárítja a felelősséget.

Mint ismert október 26-tól érvényesek a Városházán és a város intézményeiben a védelmi intézkedések, melyek értelmében szünetel a személyes ügyintézés az önkormányzatnál, azonban az állampolgárok online vagy telefonon továbbra is intézhetik ügyeiket.

A megfelelő távolságtartás mellett kötelező a kézfertőtlenítés és maszkhasználat Gyöngyös Város Tagóvodáiban és bölcsődéiben, a Vachott Sándor Városi Könyvtárban, valamint a Mátra Művelődési Központban.

Kiemelt tartalmak