Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Újabb gyeprácsos parkolók épülnek Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 27. Hírek

Új, tizenegy férőhelyes gyeprácsos parkoló épül a kilences körzetben, a Hadnagy utcában. A munkálatok a következő hónapban kezdődnek, és várhatóan októberben adják át a lakosoknak. A körzet képviselője szerint, ahogy országosan, úgy városunkban is minden körzetben nőtt a gépjárművek száma, így ezután, a tervek szerint jövőre további helyszíneken alakítanak ki új parkolókat.

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő a Gyöngyösi TV-nek elmondta, egyre több helyen megmutatkozik, hogy most már családonként nem egy, hanem kettő vagy több autó van, itt is látszik, hogy hétköznap, napközben is kevés az üres parkoló. Esténként pedig vannak, akiknek messzebb kell megállniuk.

A gyeprácsos parkoló kiépítésére mintegy 5,8 millió forintot szán az önkormányzat, és a tervek szerint a körzetben máshol is lesz új parkoló.

A körzet képviselője elmondta azt is, hogy jövőre mindenféleképpen szeretne a Bajcsy-Zsilinszky 28-32 szám alatti házak előtt is azokat a parkolókat megépíteni, ahol már szintén rendelkezésre állnak a tervek, illetve a Verseny utca- Hertelendy közbe is tervez parkolót.

A mostani gyeprácsos parkoló kiépítéséhez szükséges bokorirtás, fakivágás, de a költségvetésben szerepel ezek pótlása.

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak