Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Új szavazás lesz a részvételi költségvetéshez érkezett javaslatokról

2023. 11. 23. Hírek

Az önkormányzat 8 millió forintos keretösszeggel 2023-ban is elindította a részvételi költségvetést, melynek célja, hogy a város költségvetésének bizonyos részéről a város lakóinak javaslatai alapján a Gyöngyösön élők dönthessenek. A program évek óta sikerrel fut, az elmúlt években házfalnyi méretű street-art projekt, rekortán távolugrópálya, akadálymentesítés, patakparti sétány, gördeszkapálya és kapcsolódások napja néven közösségi rendezvénysorozat is létrejött a projektnek köszönhetően.

Mint arról Hiesz György polgármester a képviselő-testület előtt beszámolt, egy, a városvezetést rendszeresen, személyeskedő módon támadó Facebook-oldalon megjelent videó tanúsága szerint ismeretlenek kijátszották az adóazonosító jel megadásával működő szavazási rendszert, ezért a polgármester vizsgálatot rendelt el arra vonatkozóan, hogy vajon történt-e további visszaélés a szavazás során.

A vizsgálat azonban ezt nem tudta megállapítani, mivel a szavazatokat és a hozzájuk tartozó adószámokat az adatkezelési nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően a szavazás lezárulta után nem tekinthetők meg, azokat a rendszer törölte.

Annak érdekében, hogy a részvételi költségvetés hitelességével kapcsolatban semmi kétség ne merüljön fel, nem maradt más lehetőségünk, mint új szavazást kiírni. Az önkormányzat célja, hogy az új szavazás során semmilyen lehetőséget ne adjon a visszaélésekre, ezért a projekt informatikai rendszerének átdolgozására van szükség, ami megkezdődött, azonban a folyamat időigényes, így az új szavazás várható időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Kiemelt tartalmak