Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Új, korszerűbb kazánok adják a távhőt

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 03. 11. Hírek

Jelentősen csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása a Városgondozási Zrt.-nél, miután két új kondenzációs kazánt telepítettek a társaság Olimpia úti kazánházában. A mintegy 50 millió forintba kerülő beruházás ötven százalékát az Európai Unió finanszírozta.

Véget ért a két új kondenzációs kazán telepítése a Városgondozási Zrt. Olimpia úti kazánházában. A beruházás ötvenmillió forintba került, amit ötven százalékban az Európai Unió finanszírozott. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban végrehajtott fejlesztés során a kazánok egyikét elbontották, a helyén két kisebb teljesítményű, a távhőszolgáltatás igényeihez jobban illeszkedő, korszerű, nagy hatásfokú berendezést építettek be, folyamatos szabályozású gázégővel. A kazánok gázellátását a meglévő gerincvezetékről biztosítják, és új kémények is készültek.

A kazánház hidraulikai rendszerébe új, motoros elzáró szerelvényeket építettek be. Az új készülékek állandó felügyelet nélküli működését a gyári automatika biztosítja. A beruházás nagyban csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Kiemelt tartalmak