ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Továbbra is kötelező a kesztyű és a maszk Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 24. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:15

A most következő hétvégén is kötelező lesz Gyöngyös közterületein, valamint a boltokban a kesztyű és a szájmaszk, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az arcot takaró sál használata. Az intézkedés célja a járvány terjedésének megfékezése.

Húsvét óta immár harmadik alkalommal kapnak többlet jogokat a polgármesterek a kijárási korlátozások szigorítására. Így a saját hatáskörben meghozott döntésekkel az általánosan érvényben lévők mellett szigorúbb korlátozásokat is elrendelhetnek a településükön.

Élve a lehetőséggel Hiesz György polgármester aszerint rendelkezett, hogy április 25-26. között újra korlátozásokat vezet be Gyöngyösön és a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai településrészeken.

Szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig.
Erre azért van szükség, hogy a más, esetleg arányaiban sokkal magasabb fertőzöttség mutató régiókból, megyékből érkező turistaforgalmat lecsökkentsék.

A kötelező kesztyű- és maszkviselés alól csupán az erdei szabadidős tevékenység jelent kivételt, így az erdei séta során nem kell védőfelszerelést hordani.

Az óvintézkedés miatt hétvégén érvényben lévő helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is.

Ha valakinek nem áll rendelkezésre szájmaszk, arcát egy sállal vagy kendővel is eltakarhatja.

Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára.

A polgármester a korlátozások fegyelmezett betartására, valamint arra kért mindenkit, hogy saját érdekükben is viseljék a maszkokat, kendőket, sálakat, a hétvégét pedig lehetőleg töltsék otthonaikban.

Kiemelt tartalmak