Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyöngyösiek többsége együttműködő volt

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 20. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:02

A gyöngyösiek többsége együttműködő volt, és támogatta az elmúlt hétvégén érvényben lévő helyi rendelkezést, ami ismét kötelezővé tette a város közterületein és az üzletekben a maszk és a kesztyű használatát – összegezte a szombaton és vasárnap tapasztaltakat Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője.

Közterület-felügyelõk ellenõrzik a vásárlókat Gyöngyösön 2020. április 19-én. A koronavírus-járvány miatt a hétvégén közterületen kötelezõ a maszk és kesztyû viselése a városban. MTI/Komka Péter

Az igazgató elmondta: a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan ismét a polgárőrökkel közösen keresték fel a város jelentősebb forgalmat lebonyolító területeit. Elsősorban a nagyobb üzletek, a piac, a népszerűbb pékségek, illetve az autóbusz-pályaudvar környékén ellenőrizték az óvintézkedést segítő maszk- és kesztyűhasználatot, és ha szükség volt rá, akkor felvilágosították vagy felszólították a járókelőket a szabályok betartására.

– Azt tapasztalatuk, hogy szinte mindenkinél volt védőfelszerelés, de csak a felszólítást követően vették elő, és használták. A gyöngyösiek többsége együttműködő és szabálykövető volt, és csak kevesen voltak – főként a környező településekről érkezők –, akik nem értesültek az érvénybe lépett önkormányzati rendeletről. Kollégáim igyekeztek rugalmasak, és egyben határozottak lenni, ezért bírságot nem szabtak ki, ám 102 esetben regisztrált figyelmeztetést kellett alkalmazniuk.

A közterület-felügyelők az elmúlt hétvégén fokozott ellenőrzést tartottak a Mátrában is, ahol a turistaforgalom csökkentése, valamint a járványterjedés lassítása érdekében ismét lezárták az összes nagyobb parkolót.

– A Mátrában, Mátrafüredtől Kékestetőig, szintén pozitív tapasztalataink voltak, hiszen a kirándulók tudomásul vették, hogy most nem lehet túrázni, és az egészségügyi sétára indulók is kevesebben voltakt – tette hozzá Ferenczy Dániel, aki azt kérte, ha bárki a kijárási korlátozást megsértő eseményt, esetet észlel, ne Facebook-bejegyzésben tegye közzé, ugyanis a közterület-felügyelőknek nem feladata, hogy szolgálatban kövessék a közösségi oldalak üzeneteit.

A bejelentéseket továbbra is a 06 70/866-9555-ös telefonszámon várják. A járőrszolgálatban lévők minden esetre reagálnak, és ha szükséges ki is vizsgálják azokat.

Kiemelt tartalmak