Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Több időpontban és helyszínen várják a véradókat Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 13. Hírek

Adj vért és ments meg három életet!. Sajnos a nyári időszakban a szabadságolások miatt kevesebben adnak vért, ezért ebben az időszakban a Magyar Vöröskereszt gyakrabban szervez véradásokat.

A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete legközelebb augusztus 24-én és 25-én tart véradást Gyöngyös legnagyobb szórakozóhelyén. A Blue Box-ban már több éves hagyomány a nagyszabású véradás, amelyen rengetegen szoktak részt venni, sportolók, közéleti szereplők és civilek egyaránt.

Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa a Gyöngyösi TV-nek elmondta, 24-én, kedden 12-19 óráig, 25-én, szerdán pedig 11-től 17 óráig várják a véradókat.

Ha valaki ezeken az időpontokon nem tud részt venni, augusztus 28-án 10 és 14 óra között is tartanak egy véradást a Mátra Múzeumban egy családi nap keretében.

Fontos, hogy azok adhatnak vért, akik betöltötték a 18. életévüket, de még nincsenek 65 évesek, az alsó súlyhatár pedig 50 kg. Aki szeretne vért adni, fontos, hogy ne éhgyomorral érkezzen, illetve a véradási helyszíneken kötelező maszkot viselni, így érdemes mindenkinek magánál tartani.

Kiemelt tartalmak