Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tizenegy Eb-érem a gyöngyösi uszonyosúszóktól

2023. 07. 23. Hírek

Fantasztikusan szerepeltek a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői a Gödöllőn rendezett uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A gyöngyösi kiválóságok összesen 11 éremmel járultak hozzá az éremtáblázat élén végző magyar válogatott teljesítményéhez.

Július 19-e és 22-e között, Gödöllőn rendezték meg az uszonyosúszó Európa-bajnokságot, ahol a Mátrai Erőmű Búvárklub öt versenyzővel képviseltette magát a magyar válogatott színeiben. A gyöngyösi úszók már az első napon kitettek magukért: Pernyész Dorottya megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét, ezzel első felnőtt Európa-bajnoki győzelmét ünnepelhette. Később a férfi 400 méteres felszíni úszás fináléja után osztottak érmet magyaroknak, méghozzá kettőt: Kiss Nándor győzött klubtársa, Mozsár Alex előtt.

A második nap újabb sikereket hozott, a Mátrai Erőmű Búvárklub népes gyöngyösi szurkolótábor előtt versenyző uszonyosúszói három számban is az élen végeztek. Pernyész Dorottya és Kiss Nándor egyaránt második aranyérmét szerezte. Pernyész a 200 méteres uszonyos gyors döntőjében győzött, Kiss pedig a 200-as felszíni finálét nyerte meg. A harmadik csütörtöki aranyat Mozsár Alex nyerte, aki az 1500 felszíni kategóriában volt a leggyorsabb.

Mozsár Alex, Pernyész Dorottya és Kiss Nándor (b-j). Fotó: Mátrai Erőmű Búvárklub Facebook

Az aranyvonaton nem volt megállás, a kontinensviadal harmadik napján háromszor zengett a magyar himnusz a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzőiért. Pernyész Dorottya megnyerte a 400 uszonyos gyorsúszás döntőjét, ezzel megszerezte a harmadik aranyérmét a kontinensbajnokságon. Mozsár Alex a 400 méteres búvárúszásban volt a leggyorsabb, majd a 4X200-as felszíni férfi váltóban is remekelt: a Világjátékok-győztes klasszis mellett Lengyeltóti Bence, Kiss Nándor és Bukor Ádám összetételű váltó a hazai különítmény kilencedik aranyát szerezte.

A zárónapon a 800 méteres felszíni úszásban Kiss Nándor első, míg Mozsár Alex másodikként csapott a célba, sikerükkel az éremtáblázat élén is bebiztosították a magyar válogatott első helyét. Magyarország 10 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmével az élen zárt a 18 nemzet több mint 200 versenyzőjével rendezett kontinenstornán.

A gödöllői Európa-bajnokságon a Mátrai Erőmű Búvárklub fiatal versenyzői is fontos tapasztalatokat szereztek: a juniorként versenyző Varnyu Anna és Fügedi Réka érmet ugyan még nem szereztek, de szép eredményekkel járultak hozzá a magyar válogatott sikeréhez.

Borítókép: Mátrai Erőmű Búvárklub Facebook

Kiemelt tartalmak