Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tevékenységükkel megújították az oktatást

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 06. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

A koronavírus-járvány miatt az év első felében elhalasztotta a városi kitüntetések átadását Gyöngyös önkormányzata. Idén a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerés Dely Zoltánné, Oroszi Hajnalka és Molnár Tamás kapta meg. Miután a hagyományos ünnepélyes díjátadásokat később rendezik meg, ahol a díjazottak személyesen vehetik majd át a jutalmat, az alábbiakban adjuk közre a kitüntetettek rövid méltatását.

Dely Zoltánné

Dely Zoltánné

A Platán úti lakásóvodában, majd 1997-től egészen 2019-es nyugdíjba vonulásáig a Fecske Úti Tagóvodában dolgozott óvodapedagógusként.

A keze alatt nevelkedő gyerekek nagyon szerették anyáskodó természetét, ösztönösen érezték szeretetét, jóságát. A szülők partnerként és tisztelettel tekintettek rá.

Pályája során folyamatosan képezte magát. Hat alkalommal munkaközösség vezetőként, két alkalommal az új kolléganők mentoraként segítette a közösség életét.

Minősített „Jó gyakorlata”, „A helyi értékek megismertetése óvodáskorú gyermekek számára” címet kapta, melynek kapcsán óvodáskorú gyerekeknek tanította a város szeretetét, múltjának és kultúrájának megismerését, valamint a műemlékvédelem fontosságát. Emellett pályázatokat írt és bonyolított le. A város óvodapedagógusainak is szívesen adta át ismereteit különböző fórumokon.

Oroszi Hajnalka

Oroszi Hajnalka

Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezető helyettese húsz éve az intézmény angol nyelvet tanító pedagógusa. Fő szervezője volt annak az egyedülálló szakmai fejlesztésnek, amely az angol-magyar két tanítási nyelvű tagozat bevezetését jelentette. Folyamatosan új tankönyvek, új módszerek, mérések, értékelési formák bevezetésén dolgozik. A 2011-ben létrejött két tanítási nyelvű munkaközösség vezetője. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és a gyengébb képességű tanulók felzárkóztatására is.

Földrajztanári diplomáját 2013-ban kapta meg. A két tanítási nyelvű tagozat kialakítása és a munkaközösség vezetése mellett fontosnak tartotta, hogy az iskola elkötelezze magát a természet- és a környezetvédelem, valamint a környezettudatos nevelés mellett, ezért megszervezte az ÖKO munkacsoportot. Munkájuk eredményeként az intézmény 2016-ban elnyerte, majd 2018-ban megújította az Ökoiskola címet, s tagja lett a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének.

Molnár Tamás

Molnár Tamás

Biológia-kémia-környezetvédelem szakos tanárként 1990 óta dolgozik a Berze Nagy János Gimnáziumban. Érkezése megújította az intézmény környezeti nevelési kultúráját. Egyike azon tanároknak, akiknek a diákok az intézmény tanítási órán kívüli programjainak gerincét képező, három egységből álló táborsorozatot köszönhetik, amely segíti az egészséges életre való felkészítést és az ismeretanyag bővítését.

Munkássága mérföldkövének tekinthető a sárhegyi tanösvény kialakítása.

Tanítványai kiváló eredményeket értek el OKTV döntőkön és más szaktárgyi versenyeken.

Húsz évig volt a gimnázium igazgatóhelyettese.

Munkásságával tanítványai és kollégái tiszteletén túl elismerések sorát vívta ki, melyek közül a legrangosabb a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje, a MOL tehetséggondozásért díja, valamint a Szegedi Orvosbiológiai Kutatásért Alapítvány által megítélt tanárok részére adható Szent-Györgyi Albert-díj. Munkáját hosszú évtizedek óta mesteri szinten végzi, melyért 2018-ban hivatalosan is elnyerte a mesterpedagógus címet.

Kiemelt tartalmak