Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Termőföldtől az asztalig – A zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítik

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 28. Hírek

Zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 2023-ig több száz helyen fordul meg a kamara Európai Friss Csapata, annak érdekében, hogy hazai étkezésben lényegesen nagyobb arányt töltsön be a zöldség és gyümölcs. A képviselők egyébként a következő időszakban Gyöngyösre és Hatvanra szeretnének fókuszálni, így itt is számíthatunk ilyen jellegű programra.

A WHO ajánlása szerint naponta mintegy 400 gramm gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, ez Magyarországon átlagosan csak 250 grammot tesz ki. Ezt az értéket próbálja emelni népszerűsítő programjaival a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Európai Friss Csapata.

Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Igazgatóságának elnöke a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a gyerekek mellett az idősebb korosztályt is szeretnék megszólítani, hiszen ha a szülőknél el tudják érni azt, hogy belecsempésszék a gyerekek mindennapi étrendjébe a zöldséget és gyümölcsöt, akkor ez a generáció már úgy nőhet fel, hogy a következőnek átadná ezt a tudást.

A program keretében egyrészt igyekezni megmutatni hogyan állítják elő a zöldségből feldolgozott termékeket vagy magát a friss zöldséget, gyümölcsöt, másrészt több online felületen is folyamatos tájékoztatást adnak a legfrissebb információkról és különböző játékokkal is népszerűsítik a zöldség és gyümölcsfogyasztást.

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak