ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Teljesült Lévay Petra álma

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 10. 12:41

A Gyöngyösi TV-nek nyilatkozott először Lévay Petra parasportoló, miután 9. helyen végzet triatlonban a Tokiói Paraolimpián.

A parasportlövőkkel együtt szállt repülőre még augusztus 24-én. Talán legnagyobb álma vált valóra, hiszen tagja volt annak a 38 fős csapatnak, amely megmérethette magát az ötkarikás játékokon.

Petra elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a rengeteg munka és kitartás meghozta a gyümölcsét, hiszen elsődleges célja az volt, hogy kijusson a paralimpiára. Bár hozzátette néhány nehézséggel azért meg kellett küzdenie, úszni például csak a verseny előtt tudott, hiszen problémás volt a medence 31 fokos vizének tisztasága, és az időjárás sem volt a legoptimálisabb, hiszen meleg volt, és magas a páratartalom. Petra azonban ezek ellenére is igyekezett pozitív maradni.

Petra kategóriájában összesen tíz versenyző kvalifikálhatta magát. A gyöngyösi paratrianolista azt mondta: mindenkin érződött, hogy ez a verseny nem hasonlítható össze mással, és elmondhatatlan érzés a paralimpián rajthoz állni. Lévay Petra azt mondta: most futott be először mosolyogva a célba.

Petra kedden ért haza, és csak most árulta el, hogy az elmúlt hónapokban sérülten edzett, és nagy fájdalmai voltak a lábában, úgyhogy most az elsődleges, hogy meggyógyuljon és kipihenje magát.

A paralimpia szeptember 5–ig tart, eddig 7 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzérmet szereztek a magyar parasportolók. A Debrecenben született, de sokáig Gyöngyösön élő Juhász Tamás kajak-kenu versenyszámban a 6. helyen ért célba.

Borítókép: Paralympic Games

Kiemelt tartalmak