ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Távolugrópálya épül a Kömlei Károly Sporttelepen

2022. 03. 18. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 03. 23. 17:20

Magas színvonalú távolugrópálya épül a gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelepen – tájékoztatta Kárpáti István alpolgármester a Gyöngyösi TV-t. A beruházása részvételi költségvetési program keretében valósul meg.

Mint ismert, az önkormányzat a 2021-es költségvetésben hatmillió forintot különített el, amelynek felhasználására lakosság tehetett javaslatokat. A legtöbb szavazatot a belvárosi járdák akadálymentesítése, egy távolugrópálya létesítése és egy street art projekt kapott. Az akadálymentesítés már tavaly megvalósult, most pedig a távolugrópálya építéséhez fogtak hozzá a szakemberek. A street art projekt során gyöngyösi házfalakon jelennek majd meg művészeti alkotások – ez a beruházás az előkészítési szakaszban jár.

A várhatóan jövő hétre elkészülő távolugrópálya hiánypótló lesz, hiszen eddig nem volt olyan pálya a városban, amelyet a helyi atléták használni tudtak volna. A most készülő pálya az ízületeket kímélő rekortán műanyag borítást kap majd, és nem csak amatőr, de félprofi, sőt profi versenyzőket is ki tudja majd szolgálni. A beruházást javasló Szabó Gábor szerint mindez hozzájárulhat a szakág helyi fejlődéséhez.

A távolugrópálya építése mintegy 3 millió forintból valósul meg.

Kiemelt tartalmak