Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tárgyalóasztalhoz ültek az Energia SC és az önkormányzat vezetői

2023. 07. 11. Hírek

Valamennyi csapatával benevezett a 2023/2024-es bajnoki évre az Energia SC Gyöngyös – egyebek mellett erről is döntött a klub elnöksége, Hiesz György polgármester és Ferenczy Tamás, az önkormányzat Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke az egyesület jövőjéről a városházán tartott egyeztetésen, amelyen a résztvevők a következőkben állapodtak meg.

  • Az Energia SC az előző bajnoki évhez hasonlóan valamennyi csapatával benevez a bajnokságokba, amit az MLSZ központi és Heves vármegyei igazgatósága a mai napon jóvá is hagyott.
  • A klub a következő napokban benyújtja kérelmét az önkormányzat 2023-as költségvetésében megítélt 7,5 millió forintos támogatás második féléves részletére.
  • Megegyezés született arról, hogy az egyesület újra benyújtja póttámogatási kérelmét a képviselő-testületnek, és abban az utánpótlás-labdarúgók versenyeztetésének is komolyabb anyagi hátteret biztosít. A kérelem elbírálására a szeptemberi testületi ülésen kerülhet sor.
  • A résztvevők megállapodtak abban, hogy az előkészítés alatt lévő városi sportkoncepció megalkotása során szakértők bevonásával megvizsgálják a gyöngyösi futball jövőbeli működtetésével kapcsolatos reális lehetőségeket.
Kiemelt tartalmak