Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Itt talál friss ivóvizet a városban

2023. 07. 11. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 07. 14. 17:32

Vasárnap éjfélkor életbe lépett a másodfokú hőségriasztás: az előrejelzések szerint akár 35–36 fokig is emelkedhet a levegő hőmérséklete. A nagy meleg különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre. A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a napon, és mindenki igyon sok folyadékot.

Heves megyében az ország nyugati felében várhatónál alacsonyabban alakul majd a napi középhőmérséklet, ennek ellenére térségünkben is rendkívül meleg várható, ami elsősorban a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők szervezetét viseli meg.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A hőségben elengedhetetlen a fokozott vízfogyasztás. Gyöngyösön öt helyen találhatók friss ivóvizet szolgáltató, tűzcsapokra szerelhető ivócsapok:

  • a Hanisz Imre téren,
  • a Kossuth Lajos utcában,
  • a Szövetkezet úton,
  • a Kócsag utcában,
  • illetve Mátrafüreden, az Akadémia utcában.

Emellett a város számos pontján olthatjuk a szomjunkat díszkutak és ivókutak segítségével, ezek helyét mutatja az alábbi térkép, amely ide kattintva nagyobb méretben nyílik meg.

A tervek szerint a következő napokban a Fő téri párakaput is felállítják.

Nagyon fontos, hogy a hőségben gyereket, állatot még lehúzott ablaknál se hagyjunk autóban, a járműben ugyanis akár 70 Celsius-fokra is felmelegedhet a levegő. A másodfokú hőségriasztás a tervek szerint szerda éjfélig lesz érvényben.

Kiemelt tartalmak