Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Táncosok fogtak össze az SMA-s kislányért

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 20. Színes Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 18:18

Heves megyei táncosok fogtak össze azért, hogy egy SMA-ban szenvedő kislánynak segítsenek.

A gerinc eredetű izomsorvadás egy ritka öröklődő betegség, amit a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Az idegsejtek pusztulása fokozatos izomgyengeséget, sorvadást okoz a kapcsolódó izmokban. Sajnos előfordul, hogy az SMA-ban szenvedő gyerekek a 2 éves kort sem élik meg. Az izomgyengeség a nyelést és a légzést is eléri végül.

A több gyöngyösi táncegyesületet is felvonultató összefogás ezúttal a kis Lilinek igyekszik segíteni. A cél, hogy a kislány minél teljesebb életet élhessen, ne legyen szüksége később a most használt gépekre és állandó lélegeztetésre. Az összefogásban részt vesz a BellyDance Artistique Táncstúdió, mint szervező, a Black Jam Sport Egyesület Hip Hop Tánciskola, az Attitude Táncműhely, az Anita Hastánc iskola, a Virtus Kamara Táncegyüttes, a Karida Hastáncsoport, a Tomory Gábor Néptánciskola, a No comment Hip hop, a Perlas de Salsa, a Vidróczki Néptáncegyüttes, Fitt-Kriszti, a DreamTeam Cheerleeadrers, a Ride Show Dance és a Salsa mojito.

A március 27-én megrendezésre kerülő táncgála célja, melynek teljes bevétele Lilike álmainak megvalósítását támogatja az, hogy egy rendkívül szórakoztató színes online tánckavalkáddal nyűgözze le a művészetet, táncot kedvelő és egy jó ügy érdekében tenni kész közönséget.

A táncgála egy zárt YouTube-csatornán fog zajlani. További részleteket megtalál az esemény Facebook-oldalán.

Nem Lili az egyetlen SMA-ban szenvedő gyermek, akiért Gyöngyös összefogott. 2019-ben szintén egy jótékonysági táncgálával és kézműves vásárral igyekeztek segíteni Erdős Ákosnak. Aki mellé nem csak magánszemélyek, de egyesületek, mint a Gyöngyösi Kézilabda Klub is odaállt. A több mint egymillió forintból a család Ákos gyógykezelését finanszírozta, valamint ebből az összegből vásárolt segédeszközöket is.

Ugyancsak két évvel ezelőtt sokan húztak futócipőt annak érdekében, hogy az akkor 1 éves Györök Zente segítségére siessenek. A jótékonysági futáson, melyen az óvodástól a nyugdíjasig, minden korosztály képviseltette magát, 2,5 millió forint gyűlt össze, amelyből a gerincsorvadásban szenvedő kisfiú orvosi kezelését finanszírozták.

Kiemelt tartalmak