Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Támogassa Ön is a madárbarát Mátrafüred programot a TESCO-ban!

2023. 01. 27. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 02. 01. 16:53

Tovább erősítené a településrész madárbarát jellegét a Mátrafüredi Részönkormányzat, amely a Bene Egylettel közösen újítja fel a madárerdő néven ismert tanösvényt az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének támogatásával. A két szervezet emellett több madáretetőt és odút is el kíván helyezni a településrészen, többek között a parkerdőben, a játszótér környékén, vagy éppen a Bene ház udvarán. A programhoz a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága nyújt szakmai segítséget, a Mátra Erdészeti Technikum diákjai pedig az odúk rendszeres karbantartását vállalták.

– Madárbarát törekvéseink nem újkeletűek, évente 50 és 200 kilogramm közötti mennyiségű napraforgómagot teszünk az etetőkbe – számolt be Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat elnöke, aki azt mondta, a céljuk, hogy minél több odút és etetőt hozzanak létre a településrészen.

A madárbarát Mátrafüredet bárki támogathatja a TESCO Ön választ, mi segítünk programján keresztül, a gyöngyösi és a hatvani áruházban ugyanis a Bene Egyletre is lehet szavazni minden vásárlás után egészen február 12-éig.

Kiemelt tartalmak