Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Folytatódik a Vachott Sándor utcai híd felújítása

2023. 01. 31. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 02. 02. 11:58

A héten folytatódnak a Vachott Sándor utcai híd felújításának munkálatai – tájékoztatta a kivitelező HE-DO Zrt. az önkormányzatot.

Előre nem látott szerkezeti problémák miatt maradt el a Vachott Sándor utcai Nagy-patak híd felújítása az állami kezelésben lévő belterületi utak felújításának sorában még tavaly. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2022 szeptember elején arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a feltárás közben a híd tartószerkezetében olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a felújítást fel kellett függeszteni. A híd feltárt teherbírási problémáját csak jóval nagyobb munkával lehet kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kell építeni, amit előtte meg kellett tervezni, valamint az engedélyeztetési eljárást is újra le kellett folytatni.

A NIF Zrt. a híd felszerkezetcseréjének tervezését még akkor elrendelte, a kivitelező hétfői tájékoztatása szerint pedig ezen a héten a felújítás is folytatódik a meglévő hídszerkezet bontásával.

A NIF Zrt. korábbi levelében úgy fogalmazott: „tudjuk, hogy Gyöngyös város lakosságának és az arra közlekedőknek kellemetlenséggel jár a lezárás, amiért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük. Az átépítés után viszont hosszú időre egy teherbírásában megfelelő, új hidat kap vissza a város.”

Az állami kezelésben lévő utak felújítása során a Petőfi Sándor, a Vachott Sándor, a Damjanich János, a Kossuth Lajos és a Szent Bertalan utca is új burkolatot kapott az előző évben.

Kiemelt tartalmak