ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Szelfipont a belvárosban

2022. 02. 09. Hírek

Új látványossággal gazdagodott a város, miután egy több mint tízméteres „GYÖNGYÖS” feliratot helyeztek el a Szent Bertalan-templom mellett. Az új szelfipont hamarosan világítani is fog.

A legfrissebb adatok szerint a Mátra és vele együtt Gyöngyös továbbra is az ország legnépszerűbb úticéljai között szerepel, és a város nagyrendezvényei is sok vendégek vonzanak. A Gyöngyösre látogató turisták által felkeresett látványosságok között a Fő tér, a Szent Bertalan-templom és annak kincstára is előkelő helyen szerepel, ezért döntött úgy még tavaly októberben a város képviselő-testülete, hogy egy nagyméretű turisztikai városfeliratot helyez el a nagytemplom mögött, a Szent Bertalan utcában, kialakítva ezzel egy olyan pontot a belvárosban, amely tökéletesen alkalmas a kötelező szelfik, fotók elkészítésére.

A közel 12 méter hosszú „GYÖNGYÖS” felirat betűi 1,4 méter magasak, elölről fehérek, élük és hátoldaluk pedig a város színeiben pompáznak. A betűk LED-világítást is kaptak, amelyek hamarosan működésbe lépnek, és bármilyen színre beállíthatók lesznek, a város valódi színfoltjává téve az új attrakciót.

Kiemelt tartalmak