Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Hordós Attilától búcsúzunk

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 02. 09. Hírek

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Hordós Attila, a Mátrai Hegyközségi Tanács korábbi titkára, a Mátrai borvidék egyik legismertebb és legelismertebb szakembere. Hordós Attila 53 éves volt.

Hordós Attila a hegyközségi rendszer 1995-ös kialakítása óta dolgozott a Mátrai borvidéken tevékenykedő szőlészekért és borászokért. Pályafutása során hegybírói feladatokat látott el Szűcsiben, Gyöngyössolymoson, Gyöngyöspatán és Gyöngyösön, majd a Mátrai Hegyközségi Tanács titkáraként, illetve a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként dolgozott a Mátrai borvidék hírnevének visszaszerzésén. 2021-től a Molnár és Fiai Pincészet termelési vezetője volt.

A borász és mezőgazdasági mérnök végzettségű Hordós Attila a borvidék egyik legismertebb és legelismertebb szakembere volt, aki életét a borvidéken dolgozó szakemberek segítésének szentelte, aktív résztvevője volt a folyamatnak, amelynek révén a borvidék ki tudott törni árnyékából, és visszafoglalhatta helyét a legjelentősebb bortermelő vidékek között. Munkáját számos hazai és nemzetközi borverseny eredményei igazolták vissza.

A Mátrai Hegyközségi Tanács titkáraként éveken át koordinálta a gyöngyösi városborválasztásokat, valamint a városi nagyrendezvények, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál, illetve a Mátrai Bornapok szervezését.

Hordós Attilát kiegyensúlyozott, nyugodt személyiségének és intelligens humorának köszönhetően nem csak szakmai berkekben tisztelték és szerették, de a város társasági életének is fontos szereplője volt, aki nem csak munkája során, hanem szabadidejében is a Mátrai borvidék hírnevének öregbítésén dolgozott.

A kiváló szakember, férj és édesapa február 3-án tragikus hirtelenséggel távozott az élők közül, mindössze 53 éves volt.

Hordós Attilát a Felsővárosi temetőben kísérik utolsó útjára február 16-án 14 órakor. A család azt kéri, a gyászolók egy szál virággal róják le kegyeletüket.

Gyöngyös Város Önkormányzata osztozik a hozzátartozók gyászában.

Kiemelt tartalmak