Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Sok bosszúságot okoznak a rongálók

2023. 06. 02. Hírek

Harmadszor törték le ismeretlenek az országzászló-emlékművön lévő kőkeresztet. Az önkormányzat minden rongálás után pótolja a műtárgyat, amely legutóbb mindössze három napig volt a helyén. A közterület-figyelő kamerák rongálásról készített felvételei alapján a városrendészet eljárást indít.

A gyöngyösi önkormányzat munkatársai egyre gyakrabban találkoznak rongálás nyomaival a városi közterületeken: egyebek mellett játszóterek megrongált játékai, eltört kerítések és padok, kiborogatott szemetesek adnak nap mint nap feladatot a városi alkalmazottaknak, akik minden esetben igyekeznek minél gyorsabban helyreállítani a kárt – mondanunk sem kell, hogy ez időbe, energiába és pénzbe kerül. A rongálásnak vannak speciális esetei is, mint például az országzászló-emlékmű kőkeresztje, amelyet harmadik alkalommal törtek le a helyéről.

Itt még csak megrongálva látható a kereszt, amely másnapra el is tűnt.

Az országzászlót öt évvel ezelőtt, a nemzeti összetartozás napján avatták fel a Hanisz Imre téren, azóta minden évben ez az emlékmű ad helyet a trianoni megemlékezéseknek. Az emlékmű a Szent Koronát is ábrázolja, a nemzeti ereklye tetején pedig egy néhány centiméteres kőkereszt áll, amelyet már harmadik alkalommal fog pótolni az önkormányzat, a műtárgyat ugyanis ismeretlenek rendre letörik a helyéről.
Az önkormányzati hivatal munkatársai az emlékművet készítő művész segítségével legutóbb május 26-án helyeztek ki új keresztet, amely azonban alig három napig maradt a helyén, előbb ugyanis megrongálták, majd egy napra rá el is vitték a helyéről a műtárgyat.

Itt már csak a kereszt hűlt helye látható.

A városrendészet munkatársai városszerte több mint 130 közterület-figyelő kamera képét elemzik, a felvételek az esetek nagy részében elvezetnek az elkövetőkhöz, nem véletlen, hogy a rendőrség is rendszeresen kéri el ezeket a felvételeket. A kamerák ezúttal is rögzítették a rongálást, a felvétel alapján a városrendészek megteszik a feljelentést.

Az országzászló-emlékműnél június 4-én, vasárnap 16:30-tól tartanak megemlékezést a nemzeti összetartozás napja tiszteletére.

Kiemelt tartalmak