Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Sástón tartják a Muzsikál az erdő nyitórendezvényét

2023. 06. 27. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 06. 30. 22:39

Július elsején, Sástón indul az idén húszéves Muzsikál az erdő jubileumi programsorozata mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar és a Duna Művészegyüttes erdei koncertjével.

„Ahol az erdő és a zene összefonódik” – erről szól a Muzsikál az erdő rendezvénysorozata, amely idén huszadik évfordulóját ünnepli. A gyöngyösi önkormányzat által is támogatott Muzsikál az erdő az elmúlt húsz évben óriási népszerűségre tett szert. Nagyon sokan látogattak el a rendezvényre, sokaknak szerzett örömöt, testi-lelki feltöltődést a részvétel, új barátságok alakultak ki, sokan évről-évre itt találkoznak a barátaikkal, családok erre az időszakra időzítik a szabadságukat.

Az idei rendezvény kilenc napon át a Mátra számos településén kínál egész napos családi programokat, könnyű- és komolyzenei koncerteket, színházi előadásokat, szakvezetéses erdei sétákat és megannyi kisérőprogramot. Mátraverebély-Szentkút, Mátraalmás, Szurdokpüspöki, Pásztó, Salgótarján és Tar mellett Gyöngyössolymosra, Gyöngyöspatára és Gyöngyösre is ellátogat a rendezvénysorozat.

A nyitórendezvényt Sástón tartják július 1-jén, szombaton. A délelőtt 10 órakor kezdődő programok között szakvezetéses erdei séta, kézműves foglalkozás, fafaragás, természetművészeti foglalkozások is lesznek. A legkisebbeket ringatóra várják, a nagyobb gyerekek és szüleik a Zenthe Ferenc Színház A vén diófa titka című előadásán izgulhatnak. Lesz erdei meditáció, erdei koncertet ad az Egri Szimfonikus Zenekar, a Dina Művészegyüttes és a Tóth Levente Trió ütős virtuózai.

Ez csak ízelítő a sokszínű programkínálatból, a részeletkért érdemes felkeresni a Muzsikál az erdő internetes oldalát.

Borítókép: www.egriszimfonikusok.hu

Kiemelt tartalmak