ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

SAJTÓKÖZLEMÉNY – További parkolók építésével hasznosítaná a most kihasználatlanul álló közterületeket az önkormányzat

2021. 11. 03. Hírek

Újabb fél információkkal igyekszik ezúttal egy helyi vállalkozó megtéveszteni a gyöngyösi lakosokat, ezzel pedig szítani a közhangulatot. Sokak előtt nem ismeretlen a Szövetkezet úton évek óta kihasználatlanul, közterületen álló, ám közterület-használati engedéllyel rendelkezett két pavilon. A 2021. júliusi tulajdonosváltáskor a korábban érvényben lévő közterület-használati engedély közös megegyezéssel megszűnt.

Gyöngyös Város Önkormányzata régóta elhivatott abban, hogy elősegítse a különböző városrészek zavartalan ellátását, így a Nyolcvanasét is. Míg korábban ezeknek a pavilonoknak volt létjogosultságuk, addigra ez a helyzet mára teljesen megváltozott. A vásárlói szokások megváltoztak, újságot, ha olvasnak is az emberek, máshol vásárolják meg, kereskedelmi/vendéglátói tevékenységre pedig a két pavilon teljesen alkalmatlan. Bár soha nem derült ki, hogy az új tulajdonos pontosan milyen kereskedelmi/vendéglátói tevékenységet is szeretett volna ott folytatni, hiszen arról hiába kérte a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság, írásban nem nyilatkozott.

A Szövetkezet úti pavilonok új tulajdonosa, egyébként ugyanaz a vállalkozó, aki korábban magánszemélyként megvásárolta a hat négyzetméteres Szent Bertalan utcában álló Hugai trafikot, amelyet vélhetően egy hozzá közel álló, oktatással és vizsgáztatással foglalkozó cégnek értékesített 2020-ban 30 millió forintos vételáron. Ugyanis a vevő cégnek a székhelye történetesen megegyezik az eladó akkori bejegyzett lakcímével. Illetve ugyanarról a vállalkozóról van szó, aki nyíltan felvállalta, hogy ő áll a sokszor hazugságokon alapuló, a várost lejárató posztokat megjelentető Gyöngyös Város facebook oldal mögött.

A fentiek fényében tehát a pavilonok fennmaradását semmi sem indokolja, így az önkormányzat törekszik a pavilonhelyzet megoldására, leginkább a közterületre épült pavilonok lebontására, amely településképi szempontból is ideálisabb.

Nem ismeretlen probléma, hogy a parkolás komoly gondot okoz, amely a Nyolcvanasban és a Szövetkezet úton hatványozottan érvényes. Gyöngyös rendezési tervének megfelelően pedig alkalmas a terület arra, hogy fejlessze az önkormányzat, például egy 10-12 férőhelyes parkoló kialakításával, ahogyan ezt tette korábban a Szövetkezet út 2-4. közötti területen, enyhítve ezzel a parkolási nehézségeket, közvetve pedig segítve a már működő vállalkozásokat. Hiszen, ha az emberek nem tudnak leparkolni, jó eséllyel nem is vásárolnak az adott területen.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Szövetkezet úton is több olyan bérlemény van, amely üresen áll, így sokkal indokoltabb ezekben az ingatlanokban üzletet nyitni, mint közterületen.

Kiemelt tartalmak